Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2018-01-16
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 18 mm
Vikt
915 g
SAB
Qbcec
ISBN
9789147113514
Koncernredovisning (häftad)

Koncernredovisning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-01-16
555
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Koncernredovisning Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lärobokens tredje upplaga har uppdaterats med förändringar i tillämplig lagstiftning, allmänna råd och redovisningsstandarder. Framför allt påverkar förändringar i Bokföringsnämndens allmänna råd BFNAR 2012:1 "Årsredovisning och koncernredovisning" avskrivningar av goodwill och redovisning av negativ goodwill. Boken har också kompletterats med nio nya övningsuppgifter med lösningar. I övrigt har vissa texter uppdaterats, nya exempel lagts till och förklaringar utvecklats.

Denna bok beskriver och förklarar koncernredovisningens logik och teknik. Syftet är att både skapa principiell förståelse för koncernen som redovisningsenhet och god kunskap i koncernredovisningens teknik.

Bokens innehåll kan sammanfattas i följande punkter:
 • Koncernredovisningsteknik
 • Koncernredovisningslogik
 • Lagar och regler
 • Analys av koncernredovisning


I boken ges en heltäckande beskrivning av såväl upprättande av koncernredovisning enligt nationella regler för icke-noterade företag, som upprättande av koncernredovisning enligt internationella regler för noterade företag.

Koncernredovisning innehåller rikligt med strukturerade och lättillgängliga exempel och övningar. Med boken följer ett lösningshäfte som innehåller utförliga lösningar till samtliga övningsuppgifter.

Om författarna
Jörgen Carlsson är lärare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Jörgen har också varit ekonomi- och koncernredovisningschef på Aspiro, tidigare noterat på Stockholmsbörsen.

Niklas Sandell är lärare och forskare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Niklas har tidigare varit verksam som controller på Aspiro och som utredare och revisor vid PwC.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Koncernredovisning
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Koncernredovisning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nöjd
  Nöjd, 19 oktober 2018

  Tydlig bok men bra upplägg, uppgifter efter varje del i ett kapitel. Facit följer med och förklarar uppgifterna på ett tydligt sätt. Mycket nöjd

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna