Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Klinisk omvårdnad
Antal sidor
584
Utgivningsdatum
2021-01-28
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
289 x 214 x 34 mm
Vikt
1768 g
SAB
Vpg
ISBN
9789147113606
Klinisk omvårdnad 2 (inbunden)

Klinisk omvårdnad 2

Inbunden,  Svenska, 2021-01-28
869
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klinisk omvårdnad 2 är del två av en serie om två böcker. Klinisk omvårdnad del 1 och 2 tydliggör vilka konsekvenser olika sjukdomar och skador har för patienten. Hur upplever patienten att vara sjuk, hur påverkas hens grundläggande behov och vilka copingstrategier behövs?

Böckerna tillhandahåller systematisk kunskap om datainsamling, de kliniska bedömningar och omvårdnadsåtgärder som behövs för att kunna tillgodose patientens grundläggande behov samt om sjuksköterskans ansvar och kompetens i sin professionsutövning.

Alla kapitel har en liknande struktur, vilket gör det enkelt att orientera sig. Texterna är granskade av svenska experter och anpassade till svenska förhållanden.

Böckerna vänder sig till blivande sjuksköterskor och kan användas som referens för sjuksköterskor inom olika verksamhetsområden.

Relaterat material: Klinisk omvårdnad 1

Om författarna
Dag-Gunnar Stubberud är intensivvårdssjuksköterska och har en fil.kand. i vårdvetenskap. Han är förstelektor vid magisterutbildning i intensivvård vid högskolan i Oslo. Stubberud har tillsammans med Grønseth haft huvudansvaret för revisionen av andra upplagan och är medförfattare till flera kapitel. Randi Grønseth är sjuksköterska, har en fil.kand. i vårdvetenskap och arbetar som förlagsredaktör. Grønseth har haft förlagsansvaret för andra upplagans revisione. Hon är också medredaktör och medförfattare till några kapitel. Hallbjørg Almås är sjuksköterska och lärare med lektorskompetens, och har lång erfarenhet som förlagsredaktör (numera pensionerad). Almås är författare till flera kapitel i boken och har i de tidigare utgåvorna av Klinisk omvårdnad varit huvudredaktör och huvudförfattare.

Översättningen från norska är gjord av Inger Bolinder-Palmér och Kristina Olsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk omvårdnad 2
 2. +
 3. Klinisk omvårdnad 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk omvårdnad 1 (inbunden).

Köp båda 2 för 1744 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Psykosociala behov vid akut och kritisk sjukdom

  Anna Eikeland, Anna Kristensson Ekwall, Inger Lucia Söjbjerg, Dag-Gunnar Stubberud

  Akut och kritisk somatisk sjukdom kan medföra stora psykosociala påfrestningar och betydande stress för den som drabbas, likväl som för de närstående. Upplevelserna kan till exempel handla om otrygghet, oro, &a...

 • Intensivvård : avancerad omvårdnad och behandling

  Tive Gulbrandsen, Dag-Gunnar Stubberud

  Detta är den första svenska läroboken i intensivvård. Boken synliggör och stärker intensivvårdsjuksköterskans kompetens, funktions- och ansvarsområden. Vidare fokuserar den på nationell och internationell kunskap baserad på forskning och klinisk e...