Att skriva en bra uppsats (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2018-06-29
Upplaga
4
Förlag
Liber
Översättare
Ann Lagerhammar
Dimensioner
240 x 170 x 23 mm
Vikt
680 g
SAB
Aefe
ISBN
9789147113644
Att skriva en bra uppsats (häftad)

Att skriva en bra uppsats

(4 röster)
Häftad Svenska, 2018-06-29
426
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med upplaga 4 är denna välstrukturerade handbok i uppsatsskrivning på väg att bli en klassiker för studerande på högre utbildningar. Den fungerar som en guide genom uppsatsens alla centrala delar, från idéstadiet till färdig uppsats, men är även utmärkt att använda som uppslagsbok när man vid olika tillfällen fastnar i processen.Med upplaga 4 är denna välstrukturerade handbok i uppsatsskrivning på väg att bli en klassiker för studerande på högre utbildningar. Den fungerar som en guide genom uppsatsens alla centrala delar, från idéstadiet till färdig uppsats, men är även utmärkt att använda som uppslagsbok när man vid olika tillfällen fastnar i processen.

Läs mer
Den 4:e upplagan har förutom allmänna uppdateringar fått ett nytt kapitel om hur man skriver vetenskapsteoretiskt korrekt i en uppsats. Den vetenskapsteoretiska ansatsen löper nu som en röd tråd genom boken och har integrerats i uppgifterna. Kapitlet om litteratur- och informationssökning är helt omskrivet för att på bästa sätt lotsa studenten genom detta centrala område inom uppsatsskrivning.
Bokens huvudteman är:
- genrer och kvalitetskriterier
- skrivprocesser vid självständiga uppsatser
- mindre hemuppsatser - styrda uppsatser
- problemformulering
- litteratur- och informationssökning
- källor till uppsatsen
- empiri i uppsatsen
- teori, metoder och tillvägagångssätt
- uppsatsens disposition och argumentation
- språkhantering
- handledning
Boken vänder sig till alla uppsatsskribenter inom högre utbildning, liksom deras lärare, handledare och andra som ska bedöma uppsatsen. Den riktar främst in sig på kandidat- och magisteruppsatser men kan med fördel användas vid andra självständiga uppsatser.
Boken är skriven av Lotte Rienecker och Peter Stray Jørgensen, med bidrag av Signe Skov, Vanessa Sonne-Ragans, Lotte Thing Rasmussen, Charlotte Wien, Kirstin Remvig och Ida Klitgård.

Om författarna
Boken är skriven av Lotte Rienecker och Peter Stray Jørgensen, med bidrag av Signe Skov, Vanessa Sonne-Ragans, Lotte Thing Rasmussen, Charlotte Wien, Kirstin Remvig och Ida Klitgård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva en bra uppsats
  2. +
  3. Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets grundstruktur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets ... av Marcus Agnafors, Magnus Levinsson (häftad).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Problemformulering

    Lotte Rienecker

    Boken är en introduktion och vägledning för studerande som ska skriva uppsatser.Boken är en introduktion och vägledning för studerande som ska skriva uppsatser. Läs mer Den visar hur man åstadkommer en god problemformulering - och därmed lyckas me...