Psykiatri, bok med eLabb (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psykiatri, bok med eLabb
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2015-03-13
Upplaga
8
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 170 x 30 mm
Vikt
1195 g
SAB
Vl
ISBN
9789147114283
Psykiatri, bok med eLabb (inbunden)

Psykiatri, bok med eLabb

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-13
1107
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Psykiatri har sedan drygt 30 år använts i högskoleutbildningar i psykiatri. Boken, som nu föreligger i sin åttonde upplaga, bygger på modern kunskap om psykiska störningar, deras orsaker, behandling och prevention. Den åttonde upplagans struktur utgår från klassifikationen av psykiska störningar, DSM-5, från 2013.
Boken kan användas på olika utbildningsnivåer tack vare att texten disponerats som grundtext, fördjupningsavsnitt och belysande patientexempel. Den som önskar fördjupa sig inom något område kan ha dessutom ha nytta av källreferenserna som av utrymmesskäl har lagts på nätet. Var och en kan också pröva sin förståelse av texten med det bilagda testet.Psykiatri har sedan drygt 30 år använts i högskoleutbildningar i psykiatri. Boken, som nu föreligger i sin åttonde upplaga, bygger på modern kunskap om psykiska störningar, deras orsaker, behandling och prevention. Den åttonde upplagans struktur utgår från klassifikationen av psykiska störningar, DSM-5, från 2013.
Boken kan användas på olika utbildningsnivåer tack vare att texten disponerats som grundtext, fördjupningsavsnitt och belysande patientexempel. Den som önskar fördjupa sig inom något område kan ha dessutom ha nytta av källreferenserna som av utrymmesskäl har lagts på nätet. Var och en kan också pröva sin förståelse av texten med det bilagda testet.

Läs mer
Boken är främst avsedd för läkares grundutbildning och allmäntjänstgöring i psykiatri. Den kan också passa i utbildningen av kliniska psykologer, socionomer, psykiatrisjuksköterskor och andra utbildningar med en mer omfattande kurs i psykiatri. För personal på vårdcentraler, som ofta får första kontakten med psykiskt störda patienter, kan bokens fungera som praktisk vägledning i diagnostik och behandling.

Om författarna
Jan-Otto Ottosson är professor emeritus i psykiatri. Han har varit verksam vid Karolinska universitetssjukhuset, Norrlands universitetssjukhus och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Han har varit ordförande i Svenska Läkaresällskapets delegation för medicinsk etik och sakkunnig i Statens medicinsk-etiska råd.

"Ottosson presenterar olika behandlingsmetoder på ett pedagogiskt sätt, med vetenskap och beprövad erfarenhet som grund. Tonen är korrekt men varsam, och signalerar både respekt och människointresse. Boken är väl genomarbetad, språkligt njutbar och lättanvänd. Den övertygar fortfarande som en gedigen lärobok i psykiatri, skriver Margaretha Bågedahl-Strindlund, docent i psykiatri vid Karolinska Institutet. Läkartidningen, 2009-08-26
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Psykiatri, bok med eLabb
 2. +
 3. Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdande vid psykisk ohälsa - - på avancerad nivå av Lena Wiklund Gustin, António Barbosa Da Silva, Phil Barker, Marit Borg, Lena Boussaid (häftad).

Köp båda 2 för 1814 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Psykiatri, bok med eLabb. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varierande kvalitet med bitvis utdaterat innehåll
  Läkarstud, 9 april 2017

  Jag köpte boken för psykiatri-momentet av läkarprogrammet, och upplevde att den relativt ofta avvek från det som undervisades. En del av innehållet är välformulerat och framstår som välgrundat, men andra avsnitt verkar präglas av halvbelagda spekulationer med tveksamt värde för en kliniskt verksam läkare.
  En del innehåll verkar dessutom inte ha uppdaterats adekvat för att vara kompatibelt med DSM-V.

  Sammanfattningsvis skulle jag rekommendera annan kurslitteratur, åtminstone på läkarprogrammet.

 2. Inte rekommenderad för psykologstudenter!
  Bullen, 25 maj 2016

  Boken är skriven ut ett väldigt medicinskt perspektiv och jag, som psykologstudent, upplevde att den kanske är mer lämpad för exempelvis läkarstudenter. Mitt främsta problem med boken är dock att den refererar till DSM 5 samtidigt som den "bryter mot" fiagnoskriterierna i samma manual vid beskrivning av diagnoserna. Även felaktiga beskrivningar av diagnoserna görs utifrån DSM. Ottosson skriver exempelvis att olika substanser kan orsaka psykoser/schizofrenisyndrom, vilket inte är möjligt enlig... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan-Otto Ottosson