Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
247 x 198 x 28 mm
Vikt
1076 g
SAB
Pcc
ISBN
9789147114375

Elkrafthandboken. Elmaskiner

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-11
720
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elkrafthandboken är ett verk i tre delar som behandlar elproduktion, distribution, elanvändning, mätteknik och elmaskiner. Den är ett referensverk inom det elkrafttekniska området och ett lämpligt utbildningsmaterial på högskolenivå och annan högre teknisk utbildning. De tre delarna är: Elmaskiner och elektriska drivsystem, Elkraftsystem 1, Elkraftsystem 2.

I Elmaskiner och elektriska drivsystem behandlas bland annat transformatorer, synkron- och asynkronmaskiner, likströmsmaskiner, andra maskintyper, strömriktare och elektriska drivsystem.

Nyheter för denna reviderade upplaga inkluderar:
 • Genomräknade dimensioneringsexempel i kapitlen.
 • Övningsuppgifter i varje kapitel med svar och anvisningar i slutet av boken.
 • Ett uppdaterat och utökat kapitel om standarder och EU-direktiv.
 • Uppdaterade, kompletterade och utökade kapitel om transformatorer", strömriktare och elektriska drivsystem.
 • Ny modern formgivning och fler foton.
Relaterad information: Elkrafthandboken - elkraftsystem 1

Relaterad information: Elkrafthandboken - elkraftsystem 2

Om författarna
Alf Alfredsson är civilingenjör inom elektroteknik och har under många år arbetat med produktutveckling och företagsanpassad utbildning på elkraftområdet. Han är författare till mer än ett dussin böcker. Karl Axel Jacobsson är ingenjör med elkraftteknisk lärarutbildning från KTH. Han har tidigare verkat inom gymnasie- och högskolan och även som konsult inom industrin. Mångårig läroboks- och fackboksförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elkrafthandboken. Elmaskiner
 2. +
 3. Elkrafthandboken. Elkraftsystem 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elkrafthandboken. Elkraftsystem 1 av Karl Axel Jacobsson, Stig Lidström, Carl Öhlén (inbunden).

Köp båda 2 för 1491 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Elkrafthandboken. Elmaskiner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. inte värd 600 kr
  Fabio, 10 augusti 2021

  Boken är rörig, dålig struktur. Exemplen är svåra att följa. Alla införda beteckningar förklaras inte. Känns inte som att det finns några lätta övningsuppgifter att börja med för att bli varm i kläderna. Alf Alfredsson har knappast gjort sitt bästa för att göra ämnet så enkelt som möjligt.

 2. elkraftinstallationer
  Anders Larsson, 20 mars 2018

  Den här boken behandlar ämnen som har med 230V/380V trefas och även högre spänningar därför är innehållet avsett för sådana som har viss erfarenhet/ och möjligen behörighet för detta eller försöker skaffa sig behörighet. Boken behandlar Transformatorer och motorer av alla möjliga slag. Man har ganska detaljerade beräkningar som gör att man kan dimensionera komponenterna effektmässigt. Mekaniska dimensioneringen finns det dock inga exempel på det kan vara en brist. Men den täcker in ganska myc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna