Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kamratkulturer i förskolan
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2014-02-25
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
208 x 147 x 8 mm
Vikt
166 g
SAB
Eaad.01,Eab.01,Dofaa
ISBN
9789147114528

Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras villkor

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-02-25
303
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kamratkulturer i förskolan presenterar såväl teoretiska som empiriska aspekter på barns kamratkulturer. En central del handlar om det praktiska lärararbetet i relation till kamratkulturerna och hur ökad kunskap om kamratkulturer kan användas i arbetet med till exempel värdegrundsfrågor.

När barn vistas en längre tid tillsammans, som på förskolan, skapar de sina egna kamratkulturer. I dessa ryms sociala normer för hur man beter sig i gruppen - vem som kan vara med och leka, vem som bestämmer leken, hur man ska bete sig mot varandra, vem som har hög respektive låg social status, och så vidare. Kamratkulturer har stor påverkan på barnens samvaro och boken visar hur även små barn kan använda sig av leken som ett medel för uteslutning.

Denna nya upplaga av boken innehåller ytterligare empiriska exempel samt fördjupade resonemang. Kamratkulturer i förskolan vänder sig till studenter, verksamma lärare i förskolan och andra som är intresserade av att förstå förskolebarns samvaro, lek och utveckling.

Sagt om boken
"[...] Denna reviderade utgåva har utökats med ett kapitel om mångkultur och uppdaterats gällande referenser och riktlinjer. Eftersom Kamratkulturer i förskolan i första hand är utbildningslitteratur och vänder sig till studenter, motiverar detta att den äldre upplagan byts ut i bokhyllan. Boken är skriven i rapportform med ett akademiskt språk och innehåller en omfattande referenslista och register." Therese Nordholm, lektör, BTJ-häfte 14111031.

Om författaren
Annica Löfdahl är professor i pedagogiskt arbete vid Karlstads universitet. Hon har publicerat ett flertal studier om förskolan och om förskolebarn och deras villkor för sociala gemenskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras villkor
  2. +
  3. Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och begränsningar för lek, kreativitet och förhandlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och be... av Sofia Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 657 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »