Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pedagogisk bedömning
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2014-01-24
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 15 mm
Vikt
354 g
SAB
Eab,371.272
ISBN
9789147114580
Pedagogisk bedömning : om att dokumentera, bedöma och utveckla kunskap (häftad)

Pedagogisk bedömning : om att dokumentera, bedöma och utveckla kunskap

(9 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-01-24
390
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med dagens målrelaterade betygssystem ska lärarna betygssätta varje elev i förhållande till kunskapskrav. Eleverna ska bedömas utifrån vad de faktiskt kan, vilket ställer lärare och elever inför uppgiften att tolka och konkretisera skolans styrdokument.

I denna omarbetade upplaga ingår nyskrivna kapitel om skolans kunskapsuppdrag och om individuella utvecklingsplaner (IUP). Dessutom diskuteras i flera kapitel de senaste läroplanerna mot bakgrund av det nytänkande som präglar aktuell forskning och olika utvecklingsarbeten om bedömning och betygssättning.

En grupp forskare, lärarutbildare och lärare presenterar här sin syn på olika former av bedömning i grundskola och gymnasium. I antologin finns konkreta exempel på hur man som lärare kan arbeta med t.ex. kunskapskrav, nivåer, portfolios, matriser och andra hjälpmedel.

Sagt om boken
"Lyckat försvar för eleven ... en tankeväckande bok ... en angelägenhet för alla som berörs av utbildningsfrågor" skrev Joanna Giota i Pedagogiska magasinet.

"... användbar både i lärarutbildningen och för pedagoger och ledare ute i praktiken" skrev Erik Groth i Lärarnas Tidning.

Om författarna
Förutom redaktörerna Lars Lindström, Viveca Lindberg och Astrid Pettersson medverkar följande författare: Lisa Björklund Boistrup, Ingrid Carlgren, Anders Jönsson, Katarina Kjellström, Ann S. Pihlgren, Lena Sjöqvist och Helena Tsagalidis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogisk bedömning : om att dokumentera, bedöma och utveckla kunskap
  2. +
  3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Ulf P Lundgren, Roger Säljö, Caroline Liberg (häftad).

Köp båda 2 för 969 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna