Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mathematics inside the black box
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2014-07-02
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Margareta Oscarsson
Dimensioner
209 x 146 x 3 mm
Vikt
69 g
SAB
Eabt,510.71
ISBN
9789147114665

Mathematics inside the black box bedömning för lärande i matematikklassrummet

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-07-02
216
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur bedömer lärare elevens kunskaper? Hur anpassar lärarna undervisningen till den enskilde elevens förmågor? Hur blir eleverna själva medvetna om sitt eget lärande? Detta är några viktiga frågor som denna skrift behandlar med fokus på formativ bedömning - som idag även benämns bedömning för lärande.

Frågor kring bedömning är av betydelse i Lgr11 , där det finns en betoning på att eleverna själva ska utveckla en förmåga att bedöma och kritiskt granska egna och andras kunskaper.

Betydande forskning om bedömning visar på vikten av konkret och konstruktiv återkoppling. I denna skrift berättar författarna om hur lärare effektivt använt sig av framåtsyftande återkoppling samt andra strategier som påverkar elevers lärande i det dagliga arbetet i klassrummet.

Författarna ger förslag på, och berättar i korthet om, olika strategier som fungerat för andra lärare, men de tar framförallt fasta på lärares sätt att tänka kring sin egen undervisning.

Skriften vänder sig till matematiklärare på alla stadier, från förskola till gymnasieskola men också inom högre utbildning. De flesta exemplen är hämtade från högstadiet.

Sagt om boken
Bloggen Matteutveckling i Höör utnämner Mathematics inside the black box till årets bästa 38 sidor, och skriver bland annat: "Boken innehåller endast 38 sidor men trots sitt blygsamma format innehåller den stora sanningar, tankeväckande teorier och många konkreta råd att använda i sitt klassrum direkt."

Om författarna
Jeremy Hodgen och Dylan Wiliam är båda internationellt kända matematikdidaktiker, forskare och föreläsare. Deras teorier om formativ bedömning har blivit mycket uppskattade av pedagoger och skolutvecklare världen över. Det här är en översättning av deras skrift Mathematics inside the black box - Assessment for learning in the mathematics classroom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mathematics inside the black box bedömning för lärande i matematikklassrummet
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mathematics inside the black box bedömning för lärande i matematikklassrummet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tunn men bra
  Sofi , 14 november 2014

  En bok som ser väldigt tunn och anspråkslös ut, men som innehåller handfasta tips och är riktigt lättläst. Ovanligt för en bok som används som kurslitteratur på högskolan... Bok att använda i praktiken!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna