Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2016-06-22
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Lundberg, Lars (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 24 mm
Vikt
1067 g
SAB
Vpj
ISBN
9789147114740
Prehospital akutsjukvård (häftad)

Prehospital akutsjukvård

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-06-22
874
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Prehospital akutsjukvård belyser den prehospitala akutsjukvården från ett helhetsperspektiv.
Boken beskriver det prehospitala arbetets olika beståndsdelar och moment, dvs. prehospital vårdmiljö, teamarbete, grundläggande bedömning, handläggning vid akuta tillstånd/situationer samt extraordinära situationer. De flesta kapitel innehåller också exempel på verklighetsbaserade situationer som prehospital personal kan ställas inför i sitt dagliga arbete.

Läs mer
Den tredje upplagan har genomgått en omfattande revidering. Boken har bland annat fått en helt ny disposition och en del nya kapitel samtidigt som det medicinska perspektivet har fördjupats.
Prehospital akutsjukvård är skriven av kliniskt verksamma experter och forskare i ämnet. Den är främst avsedd för blivande specialistsjuksköterskor med inriktning på ambulanssjukvård, men är också värdefull för alla som arbetar prehospitalt, läkare under grundutbildning samt blivande specialistläkare inom akutsjukvård och anestesi/intensivvård.

Om författarna
Lars Lundberg, specialistläkare i kirurgi och akutsjukvård, docent i kirurgi vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, professor em. i prehospital akutsjukvård, PreHospen - Centrum för prehospital forskning, Högskolan i Borås.
Denise Bäckström, överläkare, med. dr, anestesi- och intensivvård, traumaansvarig/medicinsk ledningsläkare ambulans och akut, Region Gävleborg/Capio akutläkarbilar Stockholm/Katastrofmedicinskt centrum Linköping.
Magnus Andersson Hagiwara, ambulanssjuksköterska, professor, PreHospen - Centrum för prehospital forskning, Akademin för vård, arbetsliv och välfärd, Högskolan i Borås.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prehospital akutsjukvård
 2. +
 3. Akutsjukvård : omvårdnad och behandling vid akut sjukdom eller skada (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutsjukvård : omvårdnad och behandling vid aku... av Jonas Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 1460 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Prehospital akutsjukvård. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. ...
  Bubba, 12 juli 2016

  Grunläggande bok för mig som nybliven ambulanssjuksköterska för att erhålla o repitera de teoretiska kunskaperna jag behöver i mitt yrke.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn-Ove Suserud

 • Att förstå vårdvetenskap

  Karin Dahlberg, Kerstin Segesten, Maria Nyström, Björn-Ove Suserud, Ingegerd Fagerberg

  Det har länge varit svårt att förstå vad vårdvetenskap egentligen är. Terminologin inom det vårdvetenskapliga området, såväl i Sverige som internationellt, har varit oklar och det har inte funnits någon enhetlig definition av vårdvetenskap, som of...