Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
663
Utgivningsdatum
2015-08-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
225 x 210 x 30 mm
Vikt
1423 g
SAB
Oa:d
ISBN
9789147114986
Sociologisk teori (häftad)

Sociologisk teori

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-08-07
773
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sociologisk teori är en grundläggande lärobok som tar upp såväl de klassiska sociologiska teoretikerna som nutida sociologisk teoribildning. Författaren George Ritzer är en av sociologins främsta auktoriteter. I denna bok har han tillsammans med Jeffrey Stepnisky på ett pedagogiskt sätt integrerat de viktigaste sociologiska teorierna med biografier av teoretikerna och placerat in tankegångarna i sina historiska sammanhang.
Ett utdrag ur boken som tar upp de klassiska sociologiska teoretikerna finns att beställa som e-bok.

Läs mer
Sociologisk teori är en internationellt använd lärobok. Läsaren blir därmed inbjuden till en omfattande global sociologigemenskap. Med fast hand guidar författarna läsaren genom en bitvis komplicerad teoretisk terräng där olika sociologiska teorier jämförs. Det underlättar även steget vidare för den som vill ta sig an originaltexter av bokens teoretiker. Kort sagt utgör boken nödvändig läsning för nybörjare i sociologi.
Upplaga 2 av Sociologisk teori har blivit grundligt uppdaterad med avseende på aktuell forskning inom området. Det finns även ett nyskrivet avsnitt om emotionssociologi och affektteori samt ett avsnitt om den kanadensiske filosofen Charles Taylor, som berör självet, samhället och religionen. Dessutom har författarna inkluderat frågor om identitet, konsumtion och globalisering.

Om författarna
George Ritzer är professor i sociologi vid universitetet i Maryland, USA. Han har en framgångsrik karriär inom ämnet med många utmärkelser och är kanske mest känd för sina stora läroböcker. Av Ritzers egna empiriska arbeten är boken The McDonaldization of society en av de mest kända i Sverige.
Jeffrey Stepnisky är forskare och universitetslektor vid Grant MacEwan University i Edmonton, Alberta, Kanada. Han har publicerat ett antal skrifter inom samhällsteori, i synnerhet med koppling till subjektivitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociologisk teori
  2. +
  3. Feministiskt tänkande och sociologi : teorier, begrepp och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feministiskt tänkande och sociologi : teorier, ... av Anna Hedenus, Sofia Björk, Oksana Shmulyar Gréen (häftad).

Köp båda 2 för 1229 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna