Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1143
Utgivningsdatum
2015-08-12
Upplaga
16
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 185 x 54 mm
Vikt
1810 g
SAB
P
ISBN
9789147115006

Karlebo handbok

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-08-12
1426
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Karlebo handbok har varit verkstadsfolkets bibel sedan 1936. Den 16:e upplagan är kraftigt omarbetad och utvidgad. Nya områden har tillkommit och all text och bild är granskad och uppdaterad. Idag riktar sig boken till tekniker på alla nivåer, från skolelev till civilingenjör. Den tjänar som lärobok och uppslagsverk med särskilt fokus på produktion och dess förutsättningar. Kapitel 15, Produktionssystem, finns även tillgängligt som e-bok.

Avsnitt om exempelvis material, maskinelement, tribologi, produktionssystem, arbetsmätning, simulering och limning är nyskrivna. Helt nya avsnitt har införts om verktygsmaskiner, NC-teknik, industrirobotar, underhåll, kommunikation och information, mekatronik, elbilar, batterier och miljöteknik. Tabeller och hänvisningar till standarder är uppdaterade.

Boken ger en bra och lättillgänglig kunskap i ämnen som en ingenjör bör kunna - allt från matematik till miljöfrågor, fysikaliska begrepp, värmeteknik, hållfasthetslära, ellära, material med mera. Den ger också stöd till annan ämneslitteratur och för att friska upp minnet av tidigare kunskaper. Om boken används som handbok hittar du här det mesta från gamla måttenheter till materialtabeller och senaste standard inom olika områden.

Karlebo-serien består av kvalificerade tekniska handböcker som blivit ett begrepp inom svensk industri och utbildning. Böckerna produceras i samarbete med ledande svenska experter.
 • Relaterad information: Karlebo Materiallära
 • Relaterad information: Karlebo Svetshandbok
Sagt om boken
[...] Karlebo handbok är välskriven, lättläst och lättillgänglig med många utmärkta figurer och tabeller och den är därför mycket användbar för den yrkesverksamma maskiningenjören. Boken kan med fördel användas både som lärobok och som uppslagsverk. Tidigare upplagor bör bytas ut." Michaël Norberg, lektör, BTJ-häftet nr 20, 2015.

Om författarna
Redaktionskommittén har bestått av civilingenjör Lennart Hågeryd, tekn. lic. Stefan Björklund, tekn. dr Göran Gustafsson och docent Bengt Rundqvist. Den har gjort merparten av arbetet med den nya upplagan och har haft ansvaret för innehållet, men flera nya medförfattare och granskare har medverkat. Många av landets främsta experter inom sina områden medverkar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Karlebo handbok
 2. +
 3. Verkstadshandboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verkstadshandboken av Nils-Olof Eriksson, Bo Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 1975 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Karlebo handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt
  Andreas, 19 december 2019

  Om verkstadshandboken kallas verkstadsbibeln så kan denna kallas Verkstadens Silverbibeln.
  Den är perfekt för både de som jobbar praktiskt och de som jobbar teoretiskt.

 2. Över förväntan
  Håkan , 29 maj 2018

  Det var många år sedan jag bläddrade i Karlebo Handbok men denna nya är över förväntan. Snygg och modern design men ändå mycket data.
  Enda lilla klagomålet är att jag aldrig fick något aviserings sms utan som tur var fick syn på ett mail.

Visa alla 2 recensioner