Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Start för nyanlända
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2016-12-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Wendéus, Ulrika (förf.)
Dimensioner
300 x 210 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
U,Fct
ISBN
9789147116065
Start NO - NO för nyanlända (häftad)

Start NO - NO för nyanlända

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-12-08
180
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med Start för nyanlända lär sig eleverna grundläggande svenska samtidigt som de utvecklar sina kunskaper i andra ämnen. Start-serien bygger på en genrepedagogisk modell som gör att språkmedvetandet blir djupare och kommer snabbare. Materialet riktar sig i första hand till nyanlända elever i åk 7-9 och elever på språkintroduktion på gymnasiet, men fungerar även för vuxna. Start för nyanlända finns som tryckta böcker, digitala komponenter och som heldigitalt.

Läs mer
Testa Liber Start Digital och se allt du får
Liber Start Digital är Start-serien och mycket mer. Här får du allt material och en lärplattform full med smarta funktioner. Eleverna kan repetera övningarna hur många gånger som helst och få dem rättade automatiskt. Som lärare får du avancerad resultatuppföljning där det är lätt att se vad eleverna har klarat eller behöver träna mer på. Lärplattformen gör det möjligt att individualisera undervisningen, tilldela läxor och kommunicera med eleverna via uppskattad klassblogg, chatt eller video. Det finns även en digital ordbok med pedagogisk förklaring på nio olika språk och många bilder. Självklart är plattformen mobilanpassad så att eleverna kan träna när och var de vill.

Digitala komplement
Till serien finns lärarguider som bl.a ger läraren ytterligare uppgifter att arbeta med, förslag på hur man kan arbeta med olika uppgifter och arbetsområden, tips på hur man ytterligare kan förstärka elevernas språkförståelse t.ex. med hjälp av bilder. Här finns också prov för att stämma av att eleverna tagit till sig det ni har arbetat med. Fler exempel på digitala komplement till serien är facit, ljud och konversationskort.

Matematik
Start Matematik är kopplad till kursplanen för åk 4-9 i matematik i Lgr11 och innehållet är hämtat ur det centrala innehållets delar: Taluppfattning och tals användning, Algebra, Geometri, Sannolikhet och statistik, Samband och förändring och Problemlösning. Boken följer en mycket tydlig struktur där varje kapitel börjar med att presentera de begrepp som eleverna kommer att arbeta med och eleverna kan förbereda sig genom att översätta dem till sitt modersmål. Sedan följer ett tydligt matematikexempel där boken noggrant går igenom hur eleven ska lösa uppgiften. Därefter får eleven möjlighet att träna själv eller tillsammans med läraren. Eleven får testa sina matematiska kunskaper på olika sätt, genom att skriva korta svar eller visa sina beräkningar över hur eleven kommit fram till rätt svar.

NO
Start NO är kopplad till NO-ämnenas kursplaner för åk 4-9 i Lgr11 och innehållet är hämtat ur det centrala innehållets delar i de tre naturvetenskapliga ämnena Fysik, Biologi och Kemi. Dina elever introduceras på ett strukturerat sätt till de naturvetenskapliga ämnena och får lära sig grundläggande ord och begrepp. Praktiska experiment hjälper dina elever att befästa sina kunskaper och med ett undersökande arbetssätt göra fler spännande upptäckter. Språkutvecklande övningar där dina elever ges stort utrymme att ta stöd av och dra nytta av sitt modersmål förstärker inlärningen av målspråket, svenska.

Engelska
Start with English from the Beginning utgår från det centrala innehållet i kursplanen för åk 1-6 i engelska i Lgr11. Boken följer en mycket tydlig struktur där varje kapitel inleds med Start, sedan kommer det gula spåret (grundläggande text och övningar) och därefter det lila spåret (lite mer utmanande text och övningar) för att varje elev ska kunna utvecklas på sin nivå. I varje kapitel tas grundläggande grammatiska moment upp med förklaringar och övningar. Progressionen går från åk 3 till 5.
Med Start with English from the Beginning bygger eleverna upp ett basordförråd och övar grundläggande grammatik.
I det digitala elevmaterialet kan eleverna lyssna på alla texter, öva på och befästa ord samt öva på de grammatiska moment som tas upp i kapitlen.
I lärarguiden finns bl.a. checklistor och hur man kan undervisa
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Start NO - NO för nyanlända
  2. +
  3. Start SO - SO för nyanlända

De som köpt den här boken har ofta också köpt Start SO - SO för nyanlända av Camilla Holmberg, Anna Lindstam (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Persson