Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Omvärldsanalys i praktiken
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2014-07-23
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 170 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Qbac
ISBN
9789147116348

Omvärldsanalys i praktiken

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-07-23
429
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  172
Visa alla 1 format & utgåvor
En av hemligheterna bakom framgångsrika organisationer är att de arbetar aktivt och löpande med omvärldsanalys. Det handlar om allt ifrån informationsinsamling och analys till att dra strategiska slutsatser - vilket möjliggör ett effektivt agerande. Med den här boken kan du komma igång med eller vässa ditt eget omvärldsanalysarbete!
Omvärldsanalys i praktiken visar hur du kan arbeta strukturerat och effektivt med omvärldsanalys.

Boken har tre delar, där den första ger en introduktion och en teoretisk bakgrund till ämnet. Den andra delen beskriver praktiskt hur omvärldsarbetet kan gå till, steg för steg. Den tredje delen är en verktygslåda med 25 olika verktyg för omvärldsanalys.

Omvärldsanalys i praktiken hjälper dig att strukturera ditt arbete för bästa möjliga omvärldsanalys. Med hjälp av bokens många tips, verktyg och enkla modeller kommer du snabbt igång och kan utveckla ett oumbärligt stöd för beslutsfattande och affärsutveckling.

Sagt om boken
"Verktygen känns fullt användbara som underlag för arbetsgrupper och/eller seminarier. Texten är lättavläst och språket känns relevant om än något korthugget. Skisser och bilder är tydliga, medan litteraturhänvisningarna är få i form av fotnoter. En bok för både chefer och medarbetare." Uno Nilsson, lektör, BTJ-häfte 15102142.

Om författarna
Linda Genf och Johanna Laurent har under mer än femton års tid arbetat med omvärldsanalys och strategiskt utvecklingsarbete i företag, myndigheter och andra organisationer. I den här boken delar de med sig av de erfarenheter, verktyg och metoder de själva använder och lär ut i sitt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Omvärldsanalys i praktiken
 2. +
 3. Kommunikation i organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation i organisationer av Mats Heide, Charlotte Simonsson, Catrin Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 888 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Omvärldsanalys i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sorglig fadäs!
  Liam, 12 december 2016

  En bok som lovar mycket men som till största delen upprepar sig själv, och det konstant. Brist på pedagogiskt upplägg gör den till ett sömnpiller! Känns som om allt kunde sammanfattas till max 20 sidor.
  Om själva ämnet omvärldsanalys kan man säga mycket, vilket tyvärr inte boken gör.

 2. Bra handbok med verktyg för omvärdsanalys
  Omvärldsnyfiken, 21 november 2014

  Jag tycker att boken var bra som verktygslåda. Det som saknas är reella exempelfall. Eftersom boken i övrigt är väldigt hands-on borde den också kunna innehålla aktuella praktiska exempel. I en förhoppning att skapa ett tidlöst dokument tycker jag att författarna har tappat verklighetskopplingen i vissa lägen. Verktygen är inte så enkla som de ser ut så det vore bra med lite konkreta tips på "fallgropar".

Visa alla 2 recensioner