Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2017-11-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 8 mm
Vikt
188 g
SAB
Emia
ISBN
9789147117161
Kollegialt lärande (häftad)

Kollegialt lärande

Häftad,  Svenska, 2017-11-28
363
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kollegialt lärande Kan levereras innan julafton
Det kollegiala lärandet beskrivs idag som en av de viktigaste framgångsfaktorerna för pedagogisk utveckling. Kollegialt lärande genom pedagogisk handledning och lärande samtal handlar om just det kollegiala lärandet i förskola och skola, och hur det kan utvecklas.

I boken beskrivs olika sätt att utveckla lärandet kollegor emellan, dels genom pedagogisk handledning under en längre period med hjälp av utomstående kollegor; dels genom lärande samtal som leds av en samtalsledare i syfte att synliggöra hur lika eller olika man tänker, till exempel inom ett arbetslag. Författaren gör också en grundlig genomgång av forskning inom området samt en fördjupad studie av handledares lärande, med fokus på hur man lär sig handleda och vad som krävs för att utveckla en god handledarkompetens.
Boken vänder sig till blivande och yrkesverksamma lärare och förskollärare samt skolledare.

Sagt om boken
Ett bra stöd i det dagliga arbetet som specialpedagog och speciallärare, tycker Monica Mattsson, specialpedagog, recensent i lararen.se.

Om författarna
Elisabeth Åsén Nordström är fil.dr i pedagogik och har i många år varit ansvarig för utbildningsfrågor på regional nivå, utbildat pedagogiska handledare och själv handlett olika ledningsgrupper och arbetslag samt varit ledare för olika lokala och nationella nätverk för skolutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kollegialt lärande
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »