Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Idrott och hälsa 7-9
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 174 x 12 mm
Vikt
477 g
ISBN
9789147117369
Idrott och hälsa 7-9 (häftad)

Idrott och hälsa 7-9

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-07-29
376
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ett läromedel i ämnet idrott och hälsa där eleverna får bekanta sig med alla de aspekter som ämnet innehåller idag. Tyngdpunkten ligger dels på att koppla samman teori och praktik, dels på förmågan att planera och värdera den egna fysiska aktiviteten. För att stötta eleverna i detta arbete innehåller boken tips på hur de kan planera och utvärdera dessa fysiska aktiviteter.

Läs mer
I Idrott och hälsa 7-9 finns det plats för teori. Hur fungerar kroppen? Hur påverkar kosten oss? Hur ska jag tänka för att rörelse ska bli en naturlig del av min vardag? I anslutning till kapitel som berör träning och friluftsliv så fokuserar också boken på skador och nödsituationer som kan uppstå i samband med aktiviteterna samt hur dessa kan förebyggas.

Boken delas in i kapitel utifrån ämnets centrala innehåll och varje kapitel är kopplat till en av de fyra förmågor som finns i läroplanen.
Kapitel 1 Idrott och hälsa
Kapitel 2 Kost och hälsa
Kapitel 3 Anatomi och fysiologi
Kapitel 4 Träning och träningsplanering
Kapitel 5 Skador, förebyggande och omhändertagande
Kapitel 6 Mental träning
Kapitel 7 Friluftsliv
Kapitel 8 Hantera nödsituationer
Kapitel 9 Musik, rörelse och dans
Kapitel 10 Kroppsideal och dopning
Kapitel 11 Idrotten och samhället
Kapitel 12 En hjälp på vägen

I det avslutande kapitlet finns det tips på hur eleven själv kan planera sin träning utifrån de förmågor hen har skaffat sig genom bokens gång.
I anslutning till varje kapitel finns lämpliga övningar i form av uppgifter och diskussionsunderlag. Här ges utrymme för eleven att reflektera utifrån läroboken och det praktiska innehållet i lektionerna. Dessutom finns det specifika uppgifter i kapitlet där eleverna arbetar med någon av läroplanens fyra förmågor. Läromedlet är en källa för fakta och för reflektion.

Lärarhandledningen till Idrott och hälsa 7-9 ger konkreta förslag på hur du kan arbeta med kursplanens centrala innehåll och dess kunskapsmål i kursen. I varje kapitel finns delar av kunskapskrav med bäring på det aktuella kapitlet. Kunskapskraven finns även i tabellform, ett bedömningsstöd tänkt som ett verktyg i dialog med eleven.

Bedömningsstödet kan också användas som underlag för elevernas självskattning. Denna kan sedan jämföras med lärarens bedömning och på så sätt fungera som underlag för ett formativt samtal. I samtliga kapitel återkommer kunskapskrav kopplade till rörelse. Handledningen inleds därför med en generell bedömningsmatris kopplad till just rörelse. Denna kan användas oberoende av fysisk aktivitet.
Innehåller även facit till frågor i grundboken.

Digitalt elevmaterial
I det digitala elevmaterialet kan eleven träna på och befästa begrepp.

Om författarna
Mikael Gardestrand Bengtsson är utbildad gymnasielärare i idrott och hälsa samt geografi, med över tio års erfarenhet av läraryrket. Idag arbetar han strategiskt med utveckling av idrott- och fritidsverksamheten i Falkenbergs kommun.
Stina Gardestrand arbetar som gymnasielärare i svenska och engelska, samt som frilansande redaktör och föreläsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idrott och hälsa 7-9
 2. +
 3. Nyanlända och lärande : mottagande och inkludering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyanlända och lärande : mottagande och inkludering av Nihad Bunar (häftad).

Köp båda 2 för 835 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • SOS Geografi 7-9

  Mikael Gardestrand Bengtsson, Lars Lindberg

  SOS för en klokare framtid Samhällsfrågorna blir allt mer brännande. Inte minst de som handlar om klimat och migration, och att förstå villkoren som naturen ställer hjälper oss att leva mer hållbart. Med SOS Geografi vill vi vara så aktuella och i...

 • Geografi 1 och 2

  Peter Östman, Mikael Gardestrand Bengtsson

  För att skapa motivation och intresse för geografiämnet står eleverna i centrum vid framtagningen av Geografi, mer känt som Östmans Geografi. Läromedlet som ger dina elever en god grund att stå på i sina ämnesstudier. Läs mer Utmärkande drag - Geo...