Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Serie
Boken om teknik
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2016-02-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
300 x 220 x 10 mm
Vikt
301 g
SAB
P
ISBN
9789147119479

Boken om teknik Lärarbok

Häftad,  Svenska, 2016-02-17
963
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken om teknik uppfyller kursplanen i teknik i Lgr22
Kursplanen i Lgr22 ligger till grund för läromedlet och du kan därför känna dig helt trygg när du undervisar med Boken om teknik.

Gör det svåra lätt
Med inspirerande texter, bilder och praktiska övningar förklarar Hans Persson svåra begrepp på ett enkelt sätt. Här får eleverna skissa, konstruera och vara kreativa. Göra saker på riktigt.

Läs mer
Enkelt språk, men rätt begrepp
Med ett enkelt språk och exempel hämtade ur vardagen, visar Hans Persson hur mycket teknik vi egentligen har omkring oss. Han förklarar på sitt tydliga sätt de viktigaste begreppen i teknikens värld. Det där som kan uppfattas som svårt blir plötsligt lätt och självklara begrepp blir en del av elevernas kunskapsförråd.

Skissa, konstruera och programmera
Teori varvas med konkreta övningar där eleverna får konkretisera en teknisk lösning eller ett tekniskt system - på riktigt. De får träna på att konstruera med hjälp av mallar och ritningar men också jobba med öppna problem där de får vara kreativa och fiffiga.
Eleverna får även lära sig att använda arbetsgången inom tekniken. I de digitala delarna finns mycket material för programmering och inspirerande filmer.

Bryter ner kursplanen i bra portioner
Det är en utmaning att omsätta teknikämnets kursplaner i genuin undervisning. Hur kan det se ut när mekanismer, tekniska system och teknikutvecklingsarbetets olika faser landar i ett vanligt klassrum? Vilka tekniska lösningar är lämpliga att arbeta med på mellanstadiet? Med Hans Persson blir det enkelt.

Komponenter i serien reviderade enligt Lgr22
- Digital (lärarlicens)
- Digital (elevlicens)
- Grundbok upplaga 2
- Arbetsbok upplaga 2

Om författarna
Läromedelsförfattaren Hans Persson är en lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre elever. Han är också verksam som utbildare och fortbildare av lärare, både i Sverige och utomlands, och har belönats med NE:s Kunskapspris för "en exceptionellt mångsidig och inspirerande lärargärning" och Lärkanpriset för sin "unika förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om teknik Lärarbok
  2. +
  3. Boken om teknik 4-6 Arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om teknik 4-6 Arbetsbok av Hans Persson (häftad).

Köp båda 2 för 1077 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Persson