Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Livet i Bokstavslandet
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2016-07-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Wedsberg, Malin (förf.)
Dimensioner
245 x 175 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Fc
ISBN
9789147119882
Livet i Bokstavslandet Läsebok åk 2 nivå röd (inbunden)

Livet i Bokstavslandet Läsebok åk 2 nivå röd

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-07-07
232

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Livet i Bokstavslandet uppfyller kursplanen i svenska i Lgr22
Vi har noga gått igenom Livet i Bokstavslandet och säkerställt att läromedlet fungerar väl mot den nya kursplanen i Lgr22. Du som lärare kan därför känna dig helt trygg när du undervisar med Livet i Bokstavslandet.

Läsläran till tv-serien
Ulf Stark har skrivit fristående läseböcker om de populära tv-figurerna i Livet i Bokstavslandet (åk 1-3). För förskoleklass finns en högläsningsbok. Därtill finns arbetsböcker och digitala produkter. Allt utprövat i klass, testat av lärargrupper och granskat av läsforskare.

Läs mer
Lätt att fånga intresset
Här har du en hel tv-serie i tre säsonger att utgå från. Inled ett moment med ett avsnitt av tv-serien, fortsätt med en digital introduktion (finns i det digitala lärarmaterialet) och läsning och låt sedan eleverna arbeta vidare själva.

Förskoleklass
Materialet för förskoleklass bygger på Bornholmsmodellen med uppgifter, språkövningar och lekar där eleverna tränar och stimulerar sin språkliga medvetenhet inför läsinlärningen. Här finns en Högläsningsbok Förskoleklass för gemensam läsupplevelse.

Läsebok på två nivåer från åk 1
Eftersom eleverna kommer till åk 1 med stor spridning i läskunnighet, finns Livet i Bokstavslandets Läsebok på två nivåer. På så sätt får alla elever en gemensam läsupplevelse då de läser samma berättelse. Det ger också läraren möjlighet att individualisera läsundervisningen. Årskurs 1 utgår från en kombinerad metod för läsinlärning, men med betoning på ljudmetoden.

Olika texttyper redan från start
Läseboken innehåller också sju faktatexter som knyter an till tv-programmens och böckernas teman. Redan från start får eleverna träna sig i att läsa olika typer av texter. Detta följs sedan upp i åk 2 med berättande, poetiska, beskrivande, förklarande och instruerande texter, och i åk 3 även argumenterande texter, allt utifrån kursplanen. Eftersom faktatexterna är lite svårare än läslärans texter, får även elever som läser med visst flyt en utmaning. Faktatexterna passar också att läsas högt för de elever som ännu inte nått så långt i sin läsutveckling.

Komponenter i serien
- Arbetsbok med övningar till Högläsningsbok/Läsebok
- Digitalt lärarmaterial med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digitalt övningsmaterial med interaktiva övningar
- Högläsningsbok (F-klass)
- Läsebok Röd (åk 1-3) med fristående berättelser om de populära tv-figurerna
- Läsebok Grön (åk 1-3) med fristående berättelser om de populära tv-figurerna
- Bokstavsbok
- Handstilsbok

Om författarna
ULF STARK har skrivit läseböckerna - härliga och humoristiska berättelser om figurerna från tv-programmen. Han är en av Sveriges främsta barnboksförfattare med en lång produktion bakom sig; Klassikern Vi läser och barnböcker som Kan du vissla Johanna? och Min vän Percy, Buffalo Bill och jag.
TARJA ALATALO är pedagogisk granskare för Livet i Bokstavslandet och har även skrivit lärarhandledningen till åk 1. Tarja forskar inom området läs- och skrivundervisning i grundskolans tidigare årskurser. Hennes doktorsavhandling heter Skicklig läs- och skrivundervisning i åk 1- 3: om lärares möjligheter och hinder.
LENA PALOVAARA är författare till lärarhandledningen för förskoleklass. Lena är utbildad lärare för de lägre åren och arbetar i förskoleklass.
MARIE TRAPP har skrivit arbetsbok och lärarhandledning för åk 2 tillsammans med Marika Nylund Ek, samt verkat som pedagogisk rådgivare för arbetsbok och lärarhandledning för åk 3. Marie är speciallärare i Släbro skola i Nyköping och välkänd för de flesta genom att hon skrivit studiehandledningen till En läsande klass. 2013 fick hon Svenska Akademiens svensklärarpris. Marie bloggar om bl.a. specialundervisning och hur alla elever kan lyckas med hjälp av bra stödstrukturer: marietrapp.blogspot.nl
MARIKA NYLUND EK har skrivit
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet i Bokstavslandet Läsebok åk 2 nivå röd
  2. +
  3. Livet i Bokstavslandet Arbetsbok åk 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet i Bokstavslandet Arbetsbok åk 2 av Ulf Stark, Marika Nylund Ek, Marie Trapp, Lena Palovaara, Tarja Alatalo (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livet i Bokstavslandet Läsebok åk 2 nivå röd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verkligen jättebra!!
    Mari , 15 juni 2018

    Denna serie böcker tillsammans med UR:s filmer till varje kapitel har hjälpt våra barn att lära sig läsa på ett lustfyllt och bra sätt! Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner