Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fokus Läsförståelse
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2015-08-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
300 x 220 x 2 mm
Vikt
179 g
ISBN
9789147120895
Fokus Läsförståelse - Femton lektioner för svenska 1 (häftad)

Fokus Läsförståelse - Femton lektioner för svenska 1

Häftad Svenska, 2015-08-20
165
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fokus Läsförståelse, femton lektioner för Svenska 1 är en intensivkurs för att stärka läsförståelsen under inledningen av kursen Svenska 1. Den kan användas både på högskoleförberedande och yrkesinriktade program.

Läs mer
Elevers svenskkunskaper kan vara väldigt skiftande när de kommer till gymnasiet. Inte minst läsförståelsen har stor betydelse för kommande studier i svenska - och i andra ämnen. Oavsett valt program krävs det att eleven kan förstå, se sammanhang och reflektera över det lästa. Det här läromedlet hjälper dig att tidigt stärka dina elevers läsförståelse.
Fokus Läsförståelse, femton lektioner för svenska 1 består av femton lektioner à 60-minuter. Boken visar på metoder och ger redskap till att öva upp läsförmågan.
Varje 60-minuterspass är ett avslutat moment. Lektionerna har en viss progression med lite lättare och kortare texter i början. Texterna läses både högt och tyst och bearbetas därefter. Det finns också tid till diskussion och reflektion. Till en del lektioner finns också hemuppgifter, men som lärare ska du inte ska behöva för- och efterarbeta lektionerna utan kunna koncentrera din undervisning på vad som händer under lektionerna. Undervisningen kan ske i små grupper eller individuellt. En utvärdering efter avslutad kurs finns också med i materialet.
Som komplement till boken finns en lärarhandledning som pdf att ladda ner utan kostnad på www.liber.se. Den innehåller pedagogiska tips, extrauppgifter och facit.
Fokus Läsförståelse, femton lektioner för svenska 1 betonar lusten till läsning och glädjen i att lyckas. Texterna är intressanta och roliga att läsa. Att komma till lästimmarna ska vara en positiv upplevelse.

Om författarna
Ulla Björk har under många år jobbat med elever på gymnasieskolans yrkesinriktade program. Hon har tidigare varit med och skrivit Svenska för livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fokus Läsförståelse - Femton lektioner för svenska 1
  2. +
  3. Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande av Therése Granwald (häftad).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »