Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2017-06-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
188 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147121984
Musikskap i förskolan : musikstunder ur ett didaktiskt perspektiv (häftad)

Musikskap i förskolan : musikstunder ur ett didaktiskt perspektiv

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2017-06-01
308
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
På många förskolor, kanske de allra flesta, är musik ett stående inslag. Det sjungs, det spelas och det dansas. Barnen producerar, brukar och tolkar musik. Musikskap i förskolan handlar om musikstundernas didaktik. Med begreppet musikskap som utgångspunkt ställer författaren frågor som: Vilket är egentligen musikstundens innehåll och hur presenteras eller iscensätts det? Vilka är aktörer i musikstunden och hur framträder dessa?

Boken erbjuder alternativa sätt att fundera kring musikstunder och presenterar didaktiskt grundade begrepp. Ett central begrepp i boken är musikskap I detta begrepp möts empiri och teori, och det belyser ämnet musik från olika håll. Begreppet musikskap inbjuder till såväl kritiska som kreativa reflektioner.
Musikskap i förskolan vänder sig främst till studenter på förskollärarprogrammet.

Sagt om boken
"Musikskap som utgångspunkt ger ett mer medvetet och målinriktat sätt att arbeta med musik, sång, instrumentspel och dans. Reflektionsfrågorna och observationerna är bra och gör det lättare att knyta teorin till praktiken i förskolan." Maj-Britt Claesson, lektör, BTJ-häftet nr 17, 2017.

Om författarna
Ylva Holmberg är förskollärare, rytmikpedagog och doktor i pedagogik. Hon leder en förskollärarutbildning med musikprofil på Malmö högskola och hennes forskningsintresse rör bland annat musik och förskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Musikskap i förskolan : musikstunder ur ett didaktiskt perspektiv
 2. +
 3. Att ge form åt förskolans innehåll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att ge form åt förskolans innehåll av Hege Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Holmberg

 • Rösträtt : Musik på barns villkor

  Ylva Holmberg

  I boken behandlas områden som barnrösten i förhållande till vuxenrösten, barns delaktighet och inflytande och hur förskolans sångsamling kan utvecklas till en inkluderande och skapande musikstund. Här finns konkreta tips om hur man kan leka med rö...

 • Didaktik : flerstämmig undervisning i förskolan

  Ann-Christine Vallberg Roth, Ylva Holmberg, Camilla Löf, Catrin Stensson

  I den här boken presenteras redskap som stöd för flerstämmig under¿visning, didaktik och didaktiskt omdöme i förskolan. Förskollärare ska göra val, men de behöver också motivera sina val i relation till vetenskapliga grunder och beprövade erfarenh...