Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2017-09-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Ehrli, Anna (förf.) / Evans, Marie (förf.) / Gustavsson, Hans-Olof (förf.) / Gynne, Annaliina (förf.) / Hansson, Anette (förf.) / Jansson, Birgitta (förf.) / Jonsson, Linda (förf.) / Khalid, Intisar (förf.) / Landqvist, Håkan (förf.) / Månsson, Niclas (förf.) / Osman, Ali (förf.) / Schröter, Thorste
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
562 g
SAB
Em-c
ISBN
9789147122660

Nyanlända, interkulturalitet och flerspråkighet i klassrummet - undervisning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-09-05
417
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nyanlända, interkulturalitet och flerspråkighet i klassrummet handlar om det praktiskt pedagogiska arbetet med nyanlända elever. Boken presenterar olika undervisningsformer, till exempel inkludering och språkstödjande undervisning, förberedelseklasser, studiehandledning, språkutvecklande lärarkommunikation och transspråkande.

Del ett presenterar tankemodeller kring interkulturell skolutveckling och flerspråkighet som ger en teoretisk ram för de mer praktiska delarna. Del två behandlar olika undervisningsformer och innehåller didaktiska diskussioner om hur man som lärare kan skapa en god lärmiljö för eleverna. I del tre presenteras didaktiska exempel hämtade från autentisk klassrumsinteraktion som är tänkta att ge inspiration. Boken bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet samt på författarnas erfarenheter från forskning och praktik i skolorna. Merparten av författarna är själva flerspråkiga och arbetar aktivt med frågor som rör nyanlända elevers skolgång.

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare. Den lämpar sig även väl för fortbildning av lärare, skolledare, annan skolpersonal, skolhuvudmän, politiker och beslutsfattare.

Om författarna
Redaktörer för boken är Pirjo Lahdenperä, professor emerita i pedagogik med inriktning mot styrning och ledning, och Eva Sundgren, professor i svenska språket med inriktning mot sociolingvistik, vid Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nyanlända, interkulturalitet och flerspråkighet i klassrummet - undervisning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 646 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nyanlända, interkulturalitet och flerspråkighet i klassrummet - undervisning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket text men lite innehåll
  Kajsa Helena Ottosson, 25 november 2020

  Förstår syftet med boken men innehållet går att koncentrera. Mycket ovidkommande text att plöja genom till ett förhållandevist litet innehåll samt innehåller många upprepningar.
  Författarna har försökt teoretisera praktik som man hade lärt sig mer på genom att få uppleva, eller se som film, och därefter analysera genom muntliga samtal och diskussioner. Bokform är fel modalitet för innehållet. För lite innehåll att koncentrera en hel kurs om 7,5p på högskolan.

Visa alla 1 recensioner