Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2018-08-09
Upplaga
7
Förlag
Liber
Medarbetare
Forssell, Anna (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
E:d
ISBN
9789147122882
Boken om pedagogerna (häftad)

Boken om pedagogerna

(3 röster)
Häftad Svenska, 2018-08-09
383
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken om pedagogerna är en antologi för dig som vill förstå varför den svenska skolan ser ut som den gör. I denna nya bearbetade upplaga har det tillkommit kapitel om digitalisering, segregation och frågan om inkludering.

Läs mer
Trots att vi lever i en föränderlig tid är de stora pedagogiska frågorna desamma nu som då: vad är pedagogik, vad är viktig kunskap, hur går lärande till, vilka medborgerliga dygder ska skolan förmedla, vilken är skolans roll i samhället, och hur skall skolan styras och organiseras så att alla barn och unga ges likvärdiga möjligheter att utvecklas maximalt?
Genom att tränga bakom retoriken och de pedagogiska trenderna tecknar bokens författare hur man i olika tider svarat på de eviga frågeställningarna om kunskap, bildning och rätten till personligt växande, och hur dessa svar formar och har format svensk skola.

Om författarna
Anna Forssell (red) är undervisningsråd på Skolverket och fil dr. vid Stockholms universitet. Författarna till boken är de mest namnkunniga inom sina respektive områden i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om pedagogerna
  2. +
  3. Att bli förskollärare : mångfacetterad komplexitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bli förskollärare : mångfacetterad komplexitet av Ingrid Engdahl, Eva Ärlemalm-Hagsér (häftad).

Köp båda 2 för 850 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »