Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tummen upp! Svenska kartläggning
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-08-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 3 mm
Vikt
91 g
SAB
Fc
ISBN
9789147124190
Tummen upp! Svenska Öva - Läsa åk 7 (häftad)

Tummen upp! Svenska Öva - Läsa åk 7

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-08-18
91
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tummen upp! Svenska kartläggning åk 7 är ett arbetshäfte som kartlägger dina elevers kunskaper och färdigheter i svenska utifrån kursplanen. Uppgifterna är direkt kopplade till det centrala innehållet och de kunskapskrav som eleven ska ha uppnått i slutet åk 9. Kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till övningarna. Texterna och övningarna är anpassade till nivån för åk 7. Resultatet av övningarna visar vilka kunskaper eleven har men sätter också fingret på vad de behöver arbeta vidare med. Tummen upp! Svenska kartläggning åk 7 kan med fördel användas som en del av det formativa arbetet, som underlag inför utvecklingssamtal, elevens individuella utvecklingsplan och som en del av betygssättningen.

Läs mer
Det är viktigt att eleven själv är delaktig i sin kunskapsutveckling. För att vara det behöver eleven vara insatt i vad kunskapskraven innebär samt veta vilket eller vilka krav som prövas och vilken del i det centrala innehållet övningen handlar om. I Tummen upp! Svenska kartläggning åk 7 är kunskapskraven därför tydligt presenterade på varje sida i anknytning till uppgifterna och eleven ser vilken förmåga och del ur det centrala innehållet som prövas.

Självreflektion
För att uppmuntra eleverna till självreflektion avslutas varje moment med två olika cirklar beroende på vad momentet innebär och vilket kunskapskrav det prövar: Hur gick det? Ringa in handen. eller Vilka av dina svar ger du tummen upp? Upplägget innebär att eleverna hela tiden själva är delaktiga i bedömningen av sina kunskaper. Det hjälper till att synliggöra lärandet i klassrummet samtidigt som eleverna får en god insikt i sin egen kunskapsutveckling.

Resultatsammanställning
Elevernas resultat visar på vilken kunskapsnivå eleven ligger i förhållande till kunskapskraven och lägsta godkänd nivån i slutet av åk 9. Lärare och elev kan utifrån resultatet fokusera på och arbeta vidare med de områden som eleven behöver träna mer på, och på så sätt få möjlighet att fylla eventuella kunskapsluckor. Det ger dessutom läraren ett tydligt underlag inför betygssättningen.
Längst bak i häftet finns en matris som visar var i häftet kunskapskraven prövas. Matrisen ger en samlad översikt över hur både läraren och eleven anser att kunskapskraven är uppnådda.
På häftets sista sida illustreras överskådligt hur samtliga uppgifter relaterar till ämnets förmågor, centralt innehåll och kunskapskrav. Här visas vad uppgifterna avser att pröva och hur de tillsammans utgör ett starkt underlag för att kartlägga elevens kunskaper och färdigheter.

Facit med bedömningsstöd
Facit innehåller bedömningsstöd med exempel på autentiska elevsvar. Uppgifterna är formulerade så att eleverna ges möjlighet att uppvisa kunskaper för nivån E. En del övningar ger dock utrymme för eleverna att även uppvisa kunskaper för högre nivåer. Exempel på sådana svar ges i Facit med bedömningsstöd, som laddas ner utan kostnad.

I Tummen upp! Svenska Öva - Läsa åk 7 tränar dina elever på att använda olika lässtrategier för att förbättra sin läsförståelse. Uppgifterna är upplagda så att dina elever reflekterar och tar ställning till vilka strategier som passar bäst och varför. På så sätt får de med sig användbara verktyg som hjälper dem att förstå texter av olika slag, både fiktiva texter och sakprosa.
Övningarna är direkt kopplade till det centrala innehållet och de kunskapskrav som eleven lägst ska ha uppnått i slutet av åk 9. I innehållsförteckningen ser dina elever tydligt vad varje avsnitt handlar om och kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till övningarna. Texterna och övningarna är anpassade till nivån för åk 7.

Texttyper
Öva - Läsa innehåller flera olika texttyper för att hjälpa dina elever se hur lässtrategier kan användas till olika texttyper. Häftet innehåller sammanlagt 7 olika texter. Dina elever arbetar med skönlitterära texter i form av två noveller med
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tummen upp! Svenska Öva - Läsa åk 7
  2. +
  3. Tummen upp! Svenska kartläggning åk 7

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tummen upp! Svenska kartläggning åk 7 av Erik Sandberg (häftad).

Köp båda 2 för 223 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Sandberg