Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Livet i Mattelandet
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2018-05-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 193 x 8 mm
Vikt
344 g
SAB
Ta
ISBN
9789147124824
Matematik Livet i Mattelandet Grundbok A (häftad)

Matematik Livet i Mattelandet Grundbok A

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-05-18
185
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Räkna med tv-serien

När du har UR:s populära tv-serie Livet i Mattelandet att utgå från är det lätt att inspirera och skapa förförståelse. Det, tillsammans med böcker och digitalt material, ger er bästa möjligheter att lyckas med matematiken. I Grundböckerna jobbar eleverna med det ni gått igenom.
Många övningsuppgifter, två svårighetsnivåer för åk 2

Inled varje kapitel med att titta gemensamt på ett tv-avsnitt i UR:s serie Livet i Mattelandet, säsong 2. Introducera ett område och låt eleverna sedan jobba vidare. Grundbokens alla kapitel inleds med lärandemål och begrepp som kan belysas vid varje lektionstillfälle. De hjälper eleverna att förstå vad de ska lära sig och varför, liksom hur de ska göra för att träna in och befästa kunskap. Flera moment i Grundboken har många övningsuppgifter som efter hand ökar i svårighetsgrad, nivå ETT och TVÅ. Alla elever kan börja arbeta med samma uppgift efter genomgången, men därefter kan du anpassa antalet uppgifter och svårighet till varje elev.
I varje kapitel finns:

  • tydliga lärandemål som är kopplade till kriterierna för bedömning i Lgr22 - samtalsbilder från Mattelandets olika miljöer där uppgiften övar elevernas begreppsförståelse och förmågor som att samtala, förklara och diskutera

  • uppgifter på två nivåer, ETT och TVÅ, där läraren anpassar om eleverna ska arbeta med båda nivåerna eller med en av dem

  • aktiviteter som tränar kommunikation och resonemang

  • öppna uppgifter med problemlösning

  • räknehändelser som tränar eleverna på att lösa och formulera egna problem - diagnoser som knyter ihop lärandemålen med uppgifterna.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matematik Livet i Mattelandet Grundbok A
  2. +
  3. Matematik Livet i Mattelandet Grundbok B

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik Livet i Mattelandet Grundbok B av Cecilia Palm, Ulrika Lindh (häftad).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna