Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
ISBN
9789147125005
Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena - Om VFU och VFU-handledning (häftad)

Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena - Om VFU och VFU-handledning

Häftad Svenska, 2020-09-18
323
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
VFU-handledning i förskolan förutsätter engagemang, tid, särskild kompetens och medvetenhet om det egna yrkeskunnandet. I den här boken behandlar författaren handledaruppdraget och hantverket i handledningsprocessen utifrån forskningsstudier och annan handledningslitteratur och låter många handledares röster höras. Handledarens verktygslåda som består av olika handledarstrategier, handledningssamtal, samtalsfärdigheter, dokumentationstekniker och handlingsplaner öppnas och granskas.

Läs mer
Vidare ges förskollärarens yrkeskunnande, förskollärarutbildningen och VFU-organisationen en samhällelig och historisk inramning i relation till dagens mål- och resultatstyrning med ökat fokus på förskolans utbildnings- och undervisningsuppdrag. Bedömningsuppdraget och samverkan mellan handledare och förskollärarutbildningen diskuteras också som utvecklingsområden.

Boken vänder sig till handledarutbildningar, förskollärarstudenter, handledare, handledarnätverk och VFU-ledningsansvariga och kan även vara användbar för andra professionsområden där verksamhetsförlagd utbildning ingår.

Om författarna
Birgitta Hammarström Lewenhagen är fil. dr i förskoledidaktik och har mångårig yrkeserfarenhet av förskollärarutbildning och handledarutbildning vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena - Om VFU och VFU-handledning
  2. +
  3. Samtalet : förbättra din professionella kommunikation genom empati

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtalet : förbättra din professionella kommuni... av Hilmar Thór Hilmarsson (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Hammarström Lewenhagen

  • Mentorskap i skola och förskola

    Ylva Ståhle, Agneta Bronäs, Inger Eriksson, Birgitta Hammarström Lewenhagen, Viveca Lindberg

    Möjligheter med det nya mentorskapet Vad innebär det att vara en professionell lärare eller förskollärare? Mentorn som kollega och bedömare, hur går det ihop? Vilket ansvar har rektor och förskolechef under introduktionsåret? Dessa och många andra...