Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2018-08-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 22 mm
Vikt
646 g
SAB
Vnam
ISBN
9789147125760

Våld i nära relationer : socialt arbete i forskning, teori och praktik

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-08-21
480
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor är ett komplext och utbrett samhällsproblem. Den här boken belyser såväl professionellas som drabbade våldsutsatta kvinnors berättelser. Och framför allt ger den verksamma inom socialtjänst, hälso- och sjukvård kunskap och verktyg för att de på bästa sätt ska kunna skydda och stötta alla som drabbas.

Här berättar bland annat Kristina, en av många kvinnor som blivit utsatt för våld av en partner, om sina våndor kring att våga anmäla, om fortsatta hot och trakasserier ("tar våldet aldrig slut?"), om placering på kvinnojour och om vad som händer med barnen.

Några exempel ur innehållet:
 • Att hantera kvinnors våldsutsatthet i nära relationer
 • Barns upplevelser av att leva med våldsamma/våldsutsatta föräldrar
 • Socialtjänstens ansvar enligt lagstiftningen
 • Våld i nära relationer och rättsprocessen
 • Skyddsnät genom den ideella sektorn (kvinnojourer och brottsofferjourer)
 • Professionellas utsatthet - att drabbas av sitt arbete och att minska arbetets negativa påverkan.
Boken kan användas på socionomprogrammet, inom polisutbildningen och av alla som arbetar med våldsutsatta kvinnor och barn inom socialtjänsten, sjukvården, polisen, brottsoffer- och kvinnojourer.

Sagt om boken
"Jag är så glad att den hör boken äntligen finns. Kunskap om våld mot kvinnor och övergrepp som sker i nära relationer behövs på samhällets alla nivåer. Extra viktigt är såklart att kunskapen finns hos alla stjärnor som dagligen möter utsatta i sitt arbete." Ida Östensson, ordförande Make Equal, medgrundare Fatta.

"Boken är föredömligt innehållsrik, forskningsmässigt välunderbyggd, lättillgängligt välskriven och pedagogiskt genomtänkt ... en högst användbar tanke- och handlingsöppnande handbok för i första hand alla som i sin yrkesutövning eller utbildning har arbetet med och biståendet av våldsutsatta kvinnor." Helhetsbetyg 5 av 5. Bosse Forsén, BTJ-häftet nr 21, 2018.

Om författarna
Bokens huvudredaktörer, Eveliina Sinisalo och Linn Moser Hällen, är socionomer med mångårig erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer. Eveliina har magisterexamen i socialt arbete och verksamhetsutveckling från Malmö universitet. Linn har examen från Socialhögskolan vid Lunds universitet. Bägge är föreläsare och grundare av Arvin Utbildning.

Övriga medförfattare är Linnea Bruno, Mari Brännvall, Veronica Ekström, Maria Eriksson, Anna L. Jonhed (f.d. Forssell), Lars-Åke Kastling, Kristina Loveby, Tina Mattsson och Karin Örmon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Våld i nära relationer : socialt arbete i forskning, teori och praktik
 2. +
 3. Perspektiv på sociala problem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på sociala problem av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Anna-Karin Andershed, Henrik Andershed, Gunvor Andersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 996 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer

  Linn Moser Hällen

  Den här boken beskriver hur synen på våld i nära relationer och den våldsutsatta har förändrats över tid och varför begrepp som särskilt sårbar/utsatt och intersektionalitet idag är den del av diskursen om våld i nära relationer. Boken ger en förd...