Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kommunikation i organisationer
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-04-29
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
13 x 228 x 162 mm
Vikt
500 g
SAB
Qbac
ISBN
9789147126439

Kommunikation i organisationer

Häftad,  Svenska, 2021-04-29
459
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok sätter fokus på kommunikationens roll och visar varför kommunikation är fundamentalt viktig för en organisations verksamhet och framgång. Författarna diskuterar nyckelbegrepp som kommunikation och organisation, liksom kommunikationens roll i processer som visionsarbete, ledarskap, förändring, lärande och identitet.

Boken ger en grundläggande förståelse för kommunikationens värde för en organisation, en överblick över kunskapsläget, och dessutom många praktiska exempel på kommunikationens betydelse.

I boken belyses frågor som:
  • Vilka nyckelbegrepp behöver du känna till för att arbeta praktiskt med en organisations kommunikation?
  • Varför är kommunikationen så viktig för chefer och ledare?
  • Hur kan chefers kommunikativa roll förstås och utvecklas?
  • Vad är interna sociala medier och hur fungerar användningen av dem i dagens organisationer?
Kommunikation i organisationer gavs ut första gången 2005, och den var då - och är fortfarande - den enda svenska boken i ämnet organisationskommunikation.

Boken utgör en brygga mellan den senaste forskningen om organisationskommunikation och den kommunikation som sker i organisationer varje dag. Den är uppskattad bland såväl studenter som yrkesverksamma i organisationer. I den tredje upplagan är alla kapitel uppdaterade och omskrivna så att de tar hänsyn till den utveckling som skett inom området.

Boken är i första hand tänkt som en lärobok för studenter inom området organisationskommunikation, men den passar även på andra utbildningar som studerar organisationer, exempelvis inom organisationsteori/företagsekonomi, personalvetenskap/HR, sociologi och psykologi. Boken riktar sig även till yrkesverksamma kommunikatörer, chefer, projektledare, HR-specialister, marknadsförare och andra som arbetar praktiskt med kommunikation i organisationer.

Om författarna
Mats Heide är professor vid Lunds universitet, Catrin Johansson är professor vid Mittuniversitetet och Charlotte Simonsson är docent vid Lunds universitet. Författarna har alla lång erfarenhet av forskning och projekt inom organisationskommunikation och strategisk kommunikation, och har använt sin expertis för att skriva en lättillgänglig bok som ger en grund att stå på i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikation i organisationer
  2. +
  3. Organisationsteori : struktur, kultur, processer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisationsteori : struktur, kultur, processer av Lars Lindkvist, Jörgen Frode Bakka, Egil Fivelsdal (häftad).

Köp båda 2 för 999 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna