Föräldraskap och funktionsnedsättning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2018-04-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 8 mm
Vikt
166 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789147126453

Föräldraskap och funktionsnedsättning

Häftad,  Svenska, 2018-04-05
285
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att personer med kognitiva eller uttalade neuropsykiatriska funktionsnedsättningar uttrycker en önskan om att bli föräldrar och faktiskt också blir det, blir allt vanligare men att personer med den här typen av funktionedsättningar blir föräldrar är inte okomplicerat.

Deras barn riskerar att fara illa på kort och/eller på lång sikt, och många av dem omhändertas av samhället och tvingas växa upp i andra familjer än den egna. Men forskning visar att med rätt sorts stöd klarar de flesta av de här föräldrarna av att på ett acceptabelt sätt svara upp mot de krav ett föräldraskap ställer.

I den här boken redovisas aktuell, vetenskaplig forskning i ämnet på ett lättillgängligt sätt. Genom ökad kunskap om föräldraskap och funktionsnedsättning kan bemötande, stödinsatser och omhändertagande anpassas till dessa utsatta familjer på ett professionellt sätt.

Boken vänder sig till alla som i sitt yrkesliv kommer i kontakt med föräldrar med funktionsnedsättningar och deras familjer. Den kan också användas i utbildningar inom de sociala, vård- och omsorgsvetenskapliga, psykosociala och medicinska fälten.

Sagt om boken
"En utomordentligt levande, lättillgänglig och välskriven bok som alla borde läsa och som lyfter blicken in i framtiden. Författaren skriver för professionsföreträdare i deras nuvarande och framtida yrkesroller. Med kompletterande fallbeskrivningar och reflektionsfrågor torde boken utgöra ett stort tillskott som lärobok inom olika ämnen vid högskolor och universitet." Jörgen Lundälv, funktionshinderforskare och docent i socialt arbete vid Göteborgs universitet.

"[...] Trots bokens till sidantalet nätta karaktär är innehållet mycket omfattande. Såväl barnens, föräldrarnas som socialtjänstens perspektiv belyses grundligt. Studenter och yrkesverksamma i socialt arbete kommer att ha stor behållning av boken, som är mycket välskriven och lättfattlig." Maria Fridstjerna, lektör, BTJ-häftet nr 14, 2018.

Om författarna
Ulrika Hallberg är socionom och docent i folkhälsovetenskap. Hon har under många år arbetat med forskning kring olika aspekter av funktionsnedsättningar och har gett ut ett flertal böcker inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föräldraskap och funktionsnedsättning
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Hallberg