Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2019-05-27
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 147 x 20 mm
Vikt
455 g
SAB
Dd
ISBN
9789147126972
Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik (häftad)

Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-05-27
420
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik Kan levereras innan julafton
Hur formas kunskap inom vetenskap och forskning? Vilka problem finns vid kunskapssökandet? Här behandlas grundläggande filosofiska begrepp och traditioner, samtidigt som metoder för "vardaglig" forskning presenteras på ett lättillgängligt sätt.

Problematiseringen utgår från såväl klassiska som moderna vetenskapsteoretiska och filosofiska perspektiv. Syftet är att behandla dessa komplexa problem på ett översiktligt och otekniskt sätt utan att överförenkla konfliktlinjer och fascinerande problemställningar.

Denna fjärde upplaga innehåller, utöver uppdateringar och kompletteringar, bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisning, till exempel som lärobok eller handbok. De forskningsetiska frågorna behandlas såväl praktiskt, relaterat till skrivprocessen, som övergripande i ett organisatoriskt sammanhang.

Sagt om boken
"Upplagan är uppdaterad och kompletterad med ett nytt kapitel om forskningsetiska frågor. Anslaget är brett och författarna lyckas väl med att förhålla sig fria i deras presentationer. I detta lämpar sig boken väl som en orientering i olika vetenskapliga traditioner och förhållningssätt för de studenter som boken i första hand riktar sig till, men den kan också läsas på mer avancerade nivåer." Bosse Forsén, BTJ nr 16, 2019.

Om författarna
Peter Sohlberg är professor i samhällsvetenskaplig vetenskapsteori vid Norges Tekniske Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim och docent i sociologi vid Uppsala universitet. Han har också under en längre tid arbetat som lärare/forskare vid Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet. Britt-Marie Sohlberg är fil. mag., leg. sjuksköterska, bitr. psykolog och har länge arbetat som vårdlärare och universitetsadjunkt vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik
  2. +
  3. Handbok i kvalitativa metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i kvalitativa metoder av Göran Ahrne, Peter Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 915 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    Hanna Mark, 22 december 2020

    En bra övergripande bok för att kunna sätta sig in i forskningens värld, perfekt som grund i studier om vetenskapsteori.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna