Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2019-03-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
247 x 176 x 15 mm
Vikt
486 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147127436
Förändringshandboken : för ledare och medarbetare (inbunden)

Förändringshandboken : för ledare och medarbetare

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-01
484
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förändringshandboken : för ledare och medarbetare Kan levereras innan julafton
Att åstadkomma förändring i en verksamhet - det vill säga att få människor att göra något på ett annat sätt än tidigare - är krångligare än man kan tro. Det är lätt att falla tillbaka i gamla rutiner. Det här är en bok om hur man får människor att både kunna och vilja ändra sitt beteende mer permanent, i syfte att förverkliga en vision. Om hur man gör "det nya" till "det normala".

Ska kontoret bli aktivitetsbaserat, är det dags att byta ut det gamla IT-systemet eller ska kunderna göra mycket mer av jobbet själva, på nätet? Vill företaget öka mångfalden eller att skapa större delaktighet för medarbetarna? Att åstadkomma förändring i en verksamhet - det vill säga att få människor att göra något på ett annat sätt än tidigare - är krångligare än man kan tro. Det är lätt att falla tillbaka i gamla rutiner. Och sedan står man där med ett dyrt nytt IT-system som inte används som det var tänkt. Eller så sätter sig medarbetarna på samma plats varje dag ändå, precis som de alltid har gjort.

Det här är en bok om hur man får människor att både kunna och vilja ändra sitt beteende mer permanent, i syfte att förverkliga en vision. Om hur man gör "det nya" till "det normala". Författarens beskriver en modell över förändringsprocessen uppdelad i fyra huvudfaser - insikt, analys, planering och implementering - och leder läsaren steg för steg på vägen mot målet.

Om författaren
Kelly Odell är strategikonsult med inriktning mot förändringsledning. Han har mångårig erfarenhet av ledarrollen, bland annat som chef för Telia Mobile och försäljningsdirektör på Volvo Personbilar. I dag är han verksam som konsult och utbildare med inriktning mot ledarskap, förändring och motivation. Kelly har tidigare skrivit den uppmärksammade boken Mänskligt ledarskap (Liber, 2014).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förändringshandboken : för ledare och medarbetare
 2. +
 3. Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser av Joakim Lamotte (inbunden).

Köp båda 2 för 773 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förändringshandboken : för ledare och medarbetare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt guide för förändringsarbete
  Nyfiken ledare, 15 september 2023

  Kelly Odells bok "Förändringshandboken" är en ovärderlig resurs för alla som är involverade i att leda förändring i sina organisationer. Med en imponerande kombination av teoretisk insikt och praktiska verktyg tar författaren oss med på en resa genom komplexiteten i förändringsprocesser.

  Det som verkligen lyfter den här boken är dess starka fokus på att förändringar måste vara bestående för att vara meningsfulla. Odell betonar att förändring handlar om att förändra beteende och inte ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kelly Odell