Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
651
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 35 mm
Vikt
1395 g
SAB
Vf
ISBN
9789147127733

Kirurgiboken : vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-08-22
1019
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kirurgiboken är allt sedan den första upplagan 1992 en av de mest välkända och mest använda läroböckerna på sjuksköterskeutbildningen. I denna sjätte upplaga har samtliga kapitel genomgått den hittills mest omfattande revideringen av såväl text som bild.

Utifrån en humanistisk grundsyn och ett sjuksköterskeperspektiv beskriver boken utförligt och lättförståeligt de vardagliga sjukdomar och sjukdomstillstånd som förkommer inom områdena kirurgi, ortopedi och urologi. Främst handlar det om hur sjukdomar uppstår, diagnostiseras och behandlas i dagens svenska sjukvård. I denna upplaga har även ett flertal lärosätens lektorer, lärare och forskare inom omvårdnadsvetenskap bidragit med viktiga synpunkter.

De teoretiska avsnitten varvas med autentiska fallbeskrivningar, där läsaren själv får möjlighet att fundera över och ta ställning till den aktuella situationen. Flertalet fallbeskrivningar följs av kommentarer från författarna.

Kirurgiboken vänder sig i första hand till sjuksköterskestudenter men kan med fördel också användas i utbildningen av fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Den lämpar sig också väl som uppslagsverk på sjukvårdens mottagningar och vårdavdelningar.

Om författarna
Johannes Järhult är professor emeritus i kirurgi vid Linköpings universitet. Karsten Offenbartl är docent i kirurgi vid Lunds universitet och arbetar inom verksamhetsområde kirurgi, Region Jönköpings län. Manne Andersson är disputerad inom området akut kirurgi vid Linköpings universitet samt överläkare vid kärlkirurgiska länssektionen, kirurgkliniken, Region Jönköpings län.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kirurgiboken : vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar
 2. +
 3. Medicinska sjukdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinska sjukdomar av Thomas Ericson, Marcus Lind, Johanna Abelsson, Per Berglund, Janne Björkander (häftad).

Köp båda 2 för 1898 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Akut kirurgi

  Johannes Järhult, Miden Melle-Hannah

  Akut kirurgi beskriver handläggningen av patienter som söker för akut kirurgisk sjukdom eller skada. För varje tillstånd får läsaren snabbt överblick över orsaker, anamnes, kliniska fynd, diagnostik, utredning och akuta behandlingsåtgärder. Här ge...

 • Akut ortopedi

  Lena Hultman, Johannes Järhult

  Akut ortopedi beskriver hur man handlägger patienter som kommer till akutmottagningen med skador eller sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. För varje tillstånd beskrivs kortfattat vad läsaren ska och kan göra själv, men också när det är lämpligt ...