Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2018-11-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
213 x 150 x 14 mm
Vikt
278 g
SAB
Ea
ISBN
9789147127757

Utbildning och undervisning i förskolan : omsorgsfullt och lekfullt stöd för lärande och utveckling

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-11-15
405
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förskolans uppdrag har av tradition inte beskrivits med orden utbildning och undervisning. När förskolans läroplan, Lpfö18, använder dessa begrepp behöver vi därför ställa oss frågan vad de betyder specifikt för förskolan. I den här boken beskriver Christian Eidevald och Ingrid Engdahl utbildning och undervisning genom de grundläggande komponenterna i förskolans uppdrag: omsorg, lek, demokratifostran och skapande.

Läs mer
Den här produkten består av bok eller bok och filmer.

Förskolan omfattar temaarbete, projekt, lek och många andra aktiviteter och situationer, planerade eller spontana. För att få alla delar att fungera och samverka behöver det vara tydligt att samtliga anställda gemensamt arbetar med utbildningen, men också att förskollärare har ett specifikt uppdrag att bedriva och leda undervisningen. Förskolans ledning ansvarar för att organisera förutsättningarna så att det målinriktade arbetet möter varje barn på bästa sätt. Utifrån sina intressen, erfarenheter och möjligheter ska varje barn ges möjlighet till utveckling och lärande i relation till de målområden, normer och värden som är beskrivna i läroplanen.
Utbildning och undervisning i förskolan beskriver - utifrån en helhetssyn på barn och barns behov - hur utforskande, lek, skapande, förundran, fostran, utveckling och lärande är integrerade processer som pågår när och var som helst, särskilt när barn har roligt och får koncentrera sig på sådant de är intresserade av.
Distansfortbildning med Christian Eidevald och Ingrid Engdahl på din förskola
Förenkla och effektivisera implementeringsarbetet med den nya läroplanen. Köp vårt fortbildningspaket anpassat för fyra APT-tillfällen och gör implementeringsarbetet enkelt, effektivt och givande.

Du får:
- boken "Utbildning och undervisning i förskolan"
- många diskussionsfrågor
Upplägget är enkelt: Titta på första filmen och läs därefter de angivna avsnitten i boken. Diskutera sedan innehållet med dina kollegor utifrån diskussionsfrågorna. Som avslutning tittar ni på nästa film.

Önskar ni ytterligare böcker går det också bra att köpa dem separat.

Upplägg och innehåll:
Del A: Uppdrag, Utbildning och Undervisning
Del B: Omsorg, lek, demokratifostran och skapande är komponenter i förskolan
Del C: Vem gör vad i organisationen när undervisning syftar till förändring?
Del D: Framåtblick - hur får vi det att hända i ett redan komplext och mångfacetterat arbete?

Om författarna
Christian Eidevald och Ingrid Engdahl är docenter i förskoledidaktik respektive barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Båda har stor erfarenhet av förskola och förskoleforskning, både nationellt och internationellt. De deltog aktivt i arbetet inför Lpfö18.

ISBN 9789147127757 är enbart boken (filmerna ingår ej).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildning och undervisning i förskolan : omsorgsfullt och lekfullt stöd för lärande och utveckling
  2. +
  3. Förskollärarens pedagogiska ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskollärarens pedagogiska ledarskap av Jonas Stier, Bim Riddersporre (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna