Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-07-19
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Originaltitel
Det vurderende øjet
Dimensioner
209 x 148 x 10 mm
Vikt
257 g
SAB
Emia
ISBN
9789147127832
Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning (häftad)

Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-07-19
384
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur kan jag bli en bättre lärare? Den frågan har du säkert ställt dig - oavsett om du har erfarenhet som lärare eller handledare, eller om du i framtiden kan tänka dig ett sådant yrke.
I lärarutbildningarna betonas litteraturstudier, tillämpning och reflektion. Allt detta är nödvändigt för att du ska kunna utveckla din professionalitet som lärare. När du reflekterar över din egen praktik väcks antagligen ett antal frågor: Hur god överblick har jag egentligen över det som händer? Vilken bild har jag av elever och studenter? Hur bra bild har jag av min egen undervisning eller handledning?

Läs mer
Det värderande ögat ger en grundlig introduktion till observation som metod och beskriver bland annat användning av loggbok, intervju och enkät. Boken har ett konkret och direkt tilltal och innehåller många praktiska exempel. Val av metod diskuteras, liksom analys av insamlad information samt hur du med detta som grund på ett konstruktivt sätt kan utveckla det pedagogiska arbetet. Ett kapitel tar upp observation med hjälp av ljud- och bildinspelningar. Etiska överväganden i samband med observationer är ytterligare ett tema som berörs. Varje kapitel avslutas med uppgifter och tillämpningar.
Bokens syfte är att ge lärarstudenter, lärare och handledare en introduktion till observation och utvärdering som redskap för att utveckla den egna pedagogiska professionaliteten. Denna andra upplaga är grundligt reviderad och uppdaterad. Särskild kapitlet om ljud- och bildinspelningar.

Om författarna
Författaren, Cato R. P Bjørndal är verksam vid UiT, Norges Arktiske Universitet, Institutt for pedagogikk og lærerutdanning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning
  2. +
  3. Systematiska analyser för utvärdering och utveckling i förskolan : hallå, hur gör man?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systematiska analyser för utvärdering och utvec... av Christian Eidevald (häftad).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cato R P Bjørndal

  • Konstruktiva stödsamtal

    Cato R P Bjørndal

    Den här boken tar ett helhetsgrepp på ämnet samtalsstöd utifrån en forskningsbaserad grund. Cato R.P. Bjørndal ger insikt, med betoning på konstruktivistiska lärandeperspektiv, på sitt unika och mycket uppskattade sätt. Läs mer Både utbildningsväs...