Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2019-09-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
528 g
SAB
Ea
ISBN
9789147128365
Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning (häftad)

Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-04
450
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning Kan levereras innan julafton
Vad utmärker ett professionellt lärarledarskap? Hur skapar läraren goda relationer med elever, kolleger och föräldrar? Vad ökar elevernas motivation? Hur kan konflikter förebyggas och hur kan risken för kränkningar i svåra situationer minimeras? Och inte minst: hur planerar, genomför och utvärderar läraren sin undervisning? Det här är några av frågeställningarna i denna handfasta bok om ledarskap för lärare.

Innehållet, som vilar på forskning och beprövad erfarenhet, är anpassat efter lärarutbildningens kärnkurs i sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. I boken varvas teori med praktiska råd och verklighetsnära tillämpningsuppgifter i syfte att utveckla och stärka lärarens förmåga att leda framgångsrik undervisning.

Om författarna
Matts Dahlkwist är verksam vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier vid Uppsala universitet. Han har en gedigen bakgrund, såväl som lärare på grund- och gymnasieskolan som lärarutbildare vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning
  2. +
  3. Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska... av Robert Thornberg (häftad).

Köp båda 2 för 885 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En tydlig ledarskap för pedagoger!
    Ardian Rama, 18 december 2020

    Denna bok beskriver väldigt bra på hur du som pedagog ska leda eleverna till rätt utveckling och utbildning för dem. Denna bok hjälper dig hur du kan planera dina lektioner, hur du hanterar konflikter och även mobbning i skolan. Testa den vet jag och se om den väcker upp ditt ledarskap tydligare. :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Matts Dahlkwist