Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Ea
ISBN
9789147129065
Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas? (häftad)

Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas?

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-16
291
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Relationskompetens är en central kompetens inom många yrken där man arbetar med människor. Denna kompetens behövs för att verksamhetens kvalitet ska bli god och för att målen ska uppnås, men även för att goda relationer är värdefulla i sig. Inom skolans värld visar studier att lärares relationskompetens är av avgörande betydelse för att främja elevers lärande och utveckling. I boken presenterar därför författaren teoretiska begrepp och forskning i syfte att bidra med ny kunskap om vad relationskompetens är och hur den kan utvecklas.Relationskompetens är en central kompetens inom många yrken där man arbetar med människor. Denna kompetens behövs för att verksamhetens kvalitet ska bli god och för att målen ska uppnås, men även för att goda relationer är värdefulla i sig. Inom skolans värld visar studier att lärares relationskompetens är av avgörande betydelse för att främja elevers lärande och utveckling. I boken presenterar därför författaren teoretiska begrepp och forskning i syfte att bidra med ny kunskap om vad relationskompetens är och hur den kan utvecklas.

Läs mer
Lärares relationskompetens vänder sig främst till blivande och yrkesverksamma lärare, men även till andra professioner som dagligen bygger relationer med andra människor.

Om författarna
Jonas Aspelin är fil. dr i sociologi och professor i pedagogik vid Högskolan Kristianstad. Han har under ett tjugotal år forskat och skrivit en mängd böcker och artiklar om ämnet.

"Framställningen är klar, språket lättillgängligt och vad som vid en ytlig bedömning kan förefalla vara självklarheter blir under läsningen till vad som borde vara angeläget inte bara för nyexaminerade lärarstudenter, utan också för erfarna lärare som upplever att de stelnat i sin profession och känner sig främmande för elevers verklighet. En referenslista avslutar. Lärares relationskompetens är lämplig som fortbildning i skola och omsorg och i all verksamhet som måste vårda relationer." Publiceras i BTJ-häftet nr 21, 2018. Lektör Michael Economou

"Det komplexa med relationskompetens blir tydligt i Aspelins bok men det känns också hoppfullt att man faktiskt kan arbeta med att utveckla detta. Aspelin visar att man kan uppmärksamma relationskompetensen hos lärarstudenter genom att beskriva en studie han genomfört i ämnet." Monika Matsson i specialpedagogik.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas?
  2. +
  3. Normkritisk pedagogik - Perspektiv, utmaningar och möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Normkritisk pedagogik - Perspektiv, utmaningar ... av Lotta Björkman, Janne Bromseth, Jenny Bengtsson, Martin Englund, Vivi Havia (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Aspelin