Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-06-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 140 x 11 mm
Vikt
221 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147129188

Vetenskap och beprövad erfarenhet - Forskningsmetodik för förskollärar- och lärarprofessionen

Häftad,  Svenska, 2020-06-10
321
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Idén med boken är att med utgångspunkt i förskollärar- och lärarprofessionen ge läsaren en möjlighet att utveckla sitt pedagogiska arbete i mötet mellan beprövad erfarenhet och vetenskaplig teori och metod. Boken beskriver och motiverar till ett vetenskapligt förhållningssätt genom akademiskt skrivande och ger en översikt över forskningsmetodik som är tillämpbar för förskollärar- och lärarprofessionen.

Kvalitativa respektive kvantitativa forskningsansatser beskrivs och motiveras utifrån olika syften. Vidare beskrivs examensarbetets struktur och innehåll systematiskt.

Boken riktar sig främst till blivande och verksamma förskollärare och lärare, och till magister eller masterstuderande inom högskolans utbildningsvetenskapliga ämnen.

Om författaren
Jörgen Dimenäs är professor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna och verksam inom avdelningen Geografi, Natur- och Matematikdidaktik och profilen Utbildning och lärande. Han har undervisningserfarenhet från grundskolan och hans forskningsområden återfinns bland annat inom naturvetenskapernas didaktik, allmändidaktik, handledning, högskoledidaktik och lärarutbildning. Under flera år har han också ägnat sig åt att driva utvecklingsfrågor i lärarutbildningen.

Sagt om boken
"Styrkan med boken är att den ger en översikt av olika forskningsansatser, och en god bild av hur forskning och utvecklingsarbete kan bedrivas." Ur BTJ-häftet nr 17, 2020. Lektör Katharina Jacobsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskap och beprövad erfarenhet - Forskningsmetodik för förskollärar- och lärarprofessionen
  2. +
  3. Systematiskt kvalitetsarbete i förskola, skola och fritidshem : strategier och metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systematiskt kvalitetsarbete i förskola, skola ... av Jan Håkansson (häftad).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jörgen Dimenäs