Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
365 g
SAB
K:dd,Bs
ISBN
9789147129379
Källkritik (häftad)

Källkritik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2019-08-22
337
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur kan jag veta om det är sant?
Den källkritiska metoden är ett effektivt instrument för att värdera och bedöma olika källors tillförlitlighet. I teorin är källkritiken relativt enkel. Den består av några få tumregler som kan förefalla självklara. Men i praktiken kan källkritik vara mycket svår. Boken är därför uppbyggd kring ett stort antal konkreta exempel hämtade från en rad olika områden, som arkeologi, historia, antropologi, rättsväsen och journalistik.
Den 4:e upplagan har genomgått en grundlig revidering. Tio kapitel är nyskrivna och de övriga omarbetade. Dessutom har ytterligare en författare tillkommit: Jack Werner. Han diskuterar källkritiska problem relaterade till sociala medier.

Läs mer
Källkritik vänder sig i första hand till studenter inom humaniora och samhällsvetenskap. Men källkritik berör alla människor - vi ställs inför problem att avgöra vad som är sant och vad som är falskt. Därför är boken av intresse för var och en som vill ta ställning till sanningshalten i den information hen möter.

Om författarna
Torsten Thurén är docent i journalistik och lic. i historia.
Jack Werner är frilansjournalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källkritik
  2. +
  3. Akademiskt läsande och skrivande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akademiskt läsande och skrivande av Vendela Blomström, Jeanna Wennerberg (häftad).

Köp båda 2 för 730 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna