Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Statistik för beteendevetare
Antal sidor
612
Utgivningsdatum
2021-01-08
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
26 x 242 x 155 mm
Vikt
1135 g
ISBN
9789147129409

Statistik för beteendevetare

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-01-08
624
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Statistik för beteendevetare är en heltäckande grundbok i statistik. Författarna går steg för steg igenom hur du planerar, genomför och redovisar en statistisk undersökning.

Ända sedan den första upplagan har boken rönt stor uppskattning bland studenter för att den på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt väver samman teori och praktik, med exempel och övningar som underlättar inlärningen. Boken innehåller också mer avancerade fördjupningsavsnitt.

I den fjärde upplagan har ett antal förändringar gjorts för att möta de senaste årens diskussion kring hur statistik används inom speciellt samhällsvetenskaplig forskning. Vissa förenklingar har gjorts, större fokus har lagts på betydelsen av god mätning och användandet av konfidensintervall och mått på effektstyrka, och två helt nya kapitel har lagts till. Det första om den så kallade replikeringskrisen och det andra om Bayesiansk statistik.

Om författarna

Elisabet Borg och Joakim Westerlund är universitetslektorer vid Stockholms universitet, Psykologiska institutionen. Elisabet Borg fick 2011 den pedagogiska utmärkelsen Årets lärare vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistik för beteendevetare
  2. +
  3. Samhällsvetenskapliga metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman (häftad).

Köp båda 2 för 975 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »