Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
243 g
SAB
Odc:oe
ISBN
9789147129713
Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar (häftad)

Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-01-08
329
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken ger en introduktion till de delar av förvaltningsrätten som berör myndighetsorganisationer som på olika sätt behandlar och ger service till människor i sitt arbete, så kallade människobehandlande organisationer.

Boken tar i tur och ordning upp den offentliga rätten (den konstitutionella rätten) och de olika offentliga regelsystemen (föreskrifterna), organisationen av den offentliga verksamheten, rättssäkerhet, offentlighetsprincipen och sekretess, förvaltningslagens centrala delar och begrepp samt olika former av överklagande av beslut.

Förvaltningsrätt är lämplig som kurslitteratur vid utbildningar inom socialt arbete och omvårdnad, polisutbildningar och psykologprogram samt andra samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar. Boken passar även för olika former av personalutbildningar.

Om författarna
Annika Staaf är jur. kand. och fil.dr i rättssociologi samt universitetslektor i juridik vid Malmö högskola samt knuten till Linnéuniversitetet. Lars Zanderin är dr lic. i statsvetenskap, fil.dr i rättssociologi samt universitetslektor (em.) i politologi vid Linnéuniversitet samt knuten till Enheten för rättssociologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar
  2. +
  3. Hälso- och sjukvårdsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälso- och sjukvårdsrätt : en introduktion för ... av Annika Staaf, Lotta Wendel, Lars Zanderin (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna