Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2019-05-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 136 x 8 mm
Vikt
169 g
SAB
Ohe
ISBN
9789147130597

Segregation

Häftad,  Svenska, 2019-05-06
276
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det talas mycket om segregation, men vad betyder begreppet egentligen? Och vad menas med att exempelvis vissa platser är segregerade, och vad gör segregationen med oss? Jonas Lindström presenterar en översikt av segregation utifrån såväl aktuella som historiska perspektiv och sätter det i relation till både det vardagliga och det vetenskapliga.

Förutom att boken redogör för segregationsbegreppets bakgrund, orsaker, konsekvenser och teoretiska betydelser tar den upp segregation som samhällsproblem som finns mitt ibland oss. Frågan är dock för vem som segregation är ett problem. Boken manar till reflektion kring ett begrepp som emellanåt vilseleder oss i tron att tillståndet i samhället är på ett visst sätt och inte på ett annat.

Boken Segregation riktar sig till såväl en allmänt samhällsintresserad läsare som till universitetsstudenter inom exempelvis sociologi, socialt arbete (särskilt med inriktning mot samhällsarbete i storstadsmiljö), kulturgeografi och samhällsplanering men också till studenter på folkhögskolor och andra utbildningar.

Sagt om boken
"På ett övertygande sätt vägleder författaren oss genom begreppets historia och mångtydighet samt relaterar det till det svenska samhället och samtida sociologisk teoribildning. Med hjälp av bokens olika exempel, bland annat från populärkulturens och sportens värld, blir begreppet segregation beGreppbart och lättare att förstå."
Hassan Sharif, fil.dr i utbildningssociologi och lektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Uppsala universitet.

"En stor förtjänst med Lindströms bok är att han skiljer mellan segregation som fenomen och som begrepp. Det banar väg för poänger om "hur vi gör skillnader utifrån föreställningar som allt som ofta inte stämmer överens med faktiska förhållanden" (s. 43)." Tidsskriften Arkiv, nr 11.

Om författaren
Jonas Lindström är filosofie doktor i sociologi och lektor i socialt arbete vid Södertörns högskola. Hans forskningsintressen rör frågor om staden och stadsutveckling, inkluderings- och exkluderingsprocesser samt hur platsen vi bor på formar oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Segregation
  2. +
  3. Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl av Tina Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 735 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Lindström