Sociologisk teori, e-bok (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2018-08-30
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147130658
Sociologisk teori, e-bok (e-bok)

Sociologisk teori, e-bok E-bok

Utdrag kapitel 1-5

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-30
141
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det här är ett utdrag ur boken Sociologisk teori. Utdraget tar upp de klassiska sociologiska teoretikerna. Författaren George Ritzer är en av sociologins främsta auktoriteter. I denna bok har han tillsammans med Jeffrey Stepnisky på ett pedagogiskt sätt integrerat de viktigaste sociologiska teorierna med biografier av teoretikerna och placerat in tankegångarna i sina historiska sammanhang.
Sociologisk teori är en internationellt använd lärobok. Läsaren blir därmed inbjuden till en omfattande global sociologigemenskap. Med fast hand guidar författarna läsaren genom en bitvis komplicerad teroetisk terräng där olika sociologiska teorier jämförs.
Om författarna:
George Ritzer är professor i sociologi vid universitetet i Maryland, USA. Han har en framgångsrik karriär inom ämnet med många utmärkelser och är kanske mest känd för sina stora läroböcker. Av Ritzers egna empiriska arbeten är boken The McDonaldization of society en av de mest kända i Sverige.
Jeffrey Stepnisky är forskare och universitetslektor vid Grant MacEwan University i Edmon ton, Alberta, Kanada. Han har publicerat ett antal skrifter inom samhällsteori, i synnerhet med koppling till subjektivitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »