Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-05-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
185 x 115 x 6 mm
Vikt
135 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147131051
Att undervisa barn i förskolan (häftad)

Att undervisa barn i förskolan

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-05-07
273
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad kan undervisning innebära i förskolan? Hur kan förskollärare bidra till att barn lär sig? Hur kan man tala om undervisning i en temaorienterad och lekbaserad verksamhet? Denna andra upplaga av Att undervisa barn i förskolan möter den reviderade läroplanens skrivningar om undervisning och utbildning också i förskolan. Förskolan har en annan tradition och andra sätt att skapa förutsättningar för barns lärande och utveckling än skolan, vilket kan göra det problematiskt när förskollärare ska börja undervisa.

Författarna presenterar ett antal konkreta principer som är viktiga för att förskollärare ska kunna stötta barns lärande och utveckling. De utgår från förståelsen att lärande och utveckling handlar om att urskilja och skapa mönster som också fungerar bortom en här-och-nu-situation. Principerna stöds av empiri från skilda forskningsstudier som fokuserar olika innehållsfält.
Boken vänder sig i första hand till blivande och verksamma förskollärare.

Om författarna

Elisabet Doverborg, Niklas Pramling och Ingrid Pramling Samuelsson har författat en mängd böcker om förskolan och barns utveckling. De verkar vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att undervisa barn i förskolan
  2. +
  3. Innehållets didaktik i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innehållets didaktik i förskolan av Camilla Björklund, Ingrid Pramling Samuelsson (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »