Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Näringslära för högskolan
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2021-08-17
Upplaga
7
Förlag
Liber
SAB
Vcc
ISBN
9789147131075
Näringslära för högskolan (häftad)

Näringslära för högskolan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-08-17
831
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Näringslära för högskolan har i sjunde upplagan uppdaterats med ny evidensbaserad kunskap och kompletterats med flera nyskrivna delar. De sju avsnitten återspeglar ämnesområdets tvärvetenskapliga natur.

Kostrelaterade sjukdomar beskriver vanliga sjukdomars samband med kost och hur de kan förebyggas. Från mat till metabolism skildrar hur våra kostvanor formas och vad som händer med mat och näring i kroppen. Rekommendationer och regler sammanfattar regler kring livsmedel och evidensbaserad information om kost och näring från myndigheter. Energi och näringsämnen handlar om energigivande ämnen, vitaminer och mineraler. Övriga bioaktiva ämnen, livsmedel och kostmönster förklarar hur andra aspekter i kosten än näringsämnen inverkar på hälsan. Nutrition under livscykeln tar upp specifika behov och råd under livets olika skeden. Metodik inom kost och nutrition beskriver metoder inom nutritionsområdet.

Boken vänder sig till studenter och yrkesverksamma inom hälsoområdet. Den används som lärobok vid olika universitets- och högskoleutbildningar och är ett stöd för exempelvis dietister, nutritionister, kostvetare, tandläkare, sjuksköterskor och läkare. Det är en omfattande fakta- och uppslagsbok skriven av experter på olika områden inom den mångfasetterade disciplinen nutrition. De många författarna är erfarna inom såväl forskning som verksamhet vid universitet, högskolor, hälso- och sjukvård och myndigheter.

Sagt om boken
"Mycket innehållsrik, lätt att hitta i och leder vidare till fördjupningar. Som verksam inom nutritionsområdet tycker jag att boksläppet av en ny utgåva av Näringslära för högskolan är en stor händelse. Även denna gång får jag möjlighet att ta del av ett gediget innehåll, skrivet av författare med stor kunskap och erfarenhet inom området." Cecilia Nälsén, Örebro universitet, chefredaktör nutritionsfakta.se.

Om författarna
Redaktörer Christina Berg, leg. dietist och verksam som professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Lars Ellegård, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och docent i klinisk nutrition vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Christel Larsson, nutritionist och folkhälsovetare, professor i kostvetenskap, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Näringslära för högskolan
  2. +
  3. Näring och hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näring och hälsa av Ulla Johansson, Anna Stubbendorff (häftad).

Köp båda 2 för 1467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna