Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Litteraciteter och flerspråkighet
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2019-11-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
10 x 228 x 165 mm
Vikt
495 g
SAB
F.047,Eaaca
ISBN
9789147131358

Litteraciteter och flerspråkighet

Häftad,  Svenska, 2019-11-15
441
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våra möjligheter att kommunicera har drastiskt förändrats med de senaste årtiondenas snabba teknologiska och demografiska förändringar. Det har blivit alltmer självklart att kommunicera på flera olika språk och med långt fler resurser än enbart ord eller papper och penna. I takt med att samhället förändras, omskapas också synen på litteracitet och vad som krävs för att kunna delta aktivt i vardagsliv, utbildning och samhällsliv.

Den här antologin innehåller artiklar av forskare och verksamma lärare som medverkade vid konferensen Symposium 2018 Litteraciteter och flerspråkighet. Författarna ger perspektiv på den mångfald av litteraciteter som alla lärare kan och behöver utforska tillsammans med sina elever. I varje artikel ges exempel på hur undervisningen kan anpassas så att den utifrån elevernas kommunikativa repertoar också uppfyller de krav som deltagandet i samhällslivet ställer på sina invånare.

Boken vänder sig till lärare, lärarstuderande, skolledare och beslutsfattare med intresse för att utforska, utveckla och anpassa undervisning och utbildning till dagens mångdimensionella värld av litteraciteter.

Om författarna
Redaktörer är Kristina Aldén och Aina Bigestans som båda arbetar vid nationellt centrum för svenska som andraspråk på Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraciteter och flerspråkighet
  2. +
  3. Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck av Hans Luthman (inbunden).

Köp båda 2 för 796 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna