Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Berlin Styrning av hälso- och sjukvård
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2021-01-19
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Vpb
ISBN
9789147131495
Styrning av hälso- och sjukvård (häftad)

Styrning av hälso- och sjukvård

Häftad Svenska, 2021-01-19
459
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hälso- och sjukvården står i dag inför en rad ekonomiska, demografiska och medicinska utmaningar. Hur den ska styras och organiseras blir därför en angelägen fråga. Den här boken, som nu kommer i sin andra upplaga, beskriver några av de styrmodeller som har tillämpats inom vården under de senaste decennierna. Hit hör exempelvis beställarstyrning, kundvalsmodellen, balanserad styrning, teamarbete, prestationsfinansering och processorientering. Författarna lyfter fram fördelar och nackdelar med de olika modellerna och visar vad de tenderar att leda till på kort respektive lång sikt.Hälso- och sjukvården står i dag inför en rad ekonomiska, demografiska och medicinska utmaningar. Hur den ska styras och organiseras blir därför en angelägen fråga. Den här boken, som nu kommer i sin andra upplaga, beskriver några av de styrmodeller som har tillämpats inom vården under de senaste decennierna. Hit hör exempelvis beställarstyrning, kundvalsmodellen, balanserad styrning, teamarbete, prestationsfinansering och processorientering. Författarna lyfter fram fördelar och nackdelar med de olika modellerna och visar vad de tenderar att leda till på kort respektive lång sikt.

Läs mer
Boken riktar sig till studenter inom företagsekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap, offentlig förvaltning, socialt arbete, sociologi och arbetsvetenskap, samt till praktiskt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård. Den kan med fördel läsas även av tjänstemän, politiker och forskare med intresse för hur framtidens hälso- och sjukvård ska styras och organiseras.

Om författarna
Johan Berlin är professor i företagsekonomi med inriktning mot offentlig organisation och verksam vid Högskolan Väst, Trollhättan.

Gustaf Kastberg Weichselberger är professor i offentlig förvaltning och verksam vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet.

"Den är pedagogisk och lätt att förstå med många konkreta exempel." Helhetsbetyg: 4. Publicerat i BTJ-häftet nr 9, 2021. Lektör Jorun Koca Jakobsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Styrning av hälso- och sjukvård
  2. +
  3. Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuks... av Lene Martin (häftad).

Köp båda 2 för 794 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna