Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-08-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
219 g
SAB
Ea
ISBN
9789147131525

Pojkar i skolan : vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-08-08
306
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gruppen pojkar går ut grundskolan med ett meritvärde närmare 30 poäng under det för flickor. Vidare lämnar mer än var femte pojke skolan utan att ha gymnasiebehörighet. Siffror som sätter fingret på ett av svensk skolas största likvärdighetsproblem.

Orsakerna till pojkars sämre skolresultat är flera och sammanflätade. T.ex. finns biologiska skillnader som missgynnar pojkar, skillnader som förstärks i det sociala samspelet.

I boken beskrivs olika fenomen som bidrar till att pojkar presterar sämre än flickor. Utifrån dessa diskuteras hur lärare och andra vuxna kan bidra till att bryta den negativa trenden så att fler pojkar lyckas i skolan, vilket gynnar både pojkar och flickor, som boken också visar.

Sagt om boken
En bra, inspirerande bok som visar på hur en skola lyckats arbeta medvetet med attityder och förhållningssätt." Katharina Jacobsson,lektör, BTJ-häftet nr 21, 2019.

Om författarna
Fredrik Zimmerman är fil. dr. i barn- och ungdomsvetenskap och verksam som lektor på sektionen för förskollärar- och lärarutbildning vid Högskolan i Borås.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojkar i skolan : vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan
 2. +
 3. Nya vägar till en likvärdig skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya vägar till en likvärdig skola av Fredrik Zimmerman (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Zimmerman

 • Nya vägar till en likvärdig skola

  Fredrik Zimmerman

  Trots stora och över tid ökande betygsskillnader mellan könen, fortsätter skolan ännu efter 25 år luta sig mot teorier om en maskulinitetsskapande antipluggkultur som förklaringsmodell till pojkars sämre skolprestationer. Med utgångspunkt att skol...

 • Klass, etnicitet och kön - En introduktion för lärare

  Fredrik Zimmerman

  Forskning visar att social bakgrund, kön och var man bor har betydelse för elevers möjligheter att lyckas i skolan och livet. I ett samhälle där ekonomiska, sociala och kulturella skillnader ökar alltmer har skolan ett viktigt uppdrag i att erbjud...