Förändringshandboken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2019-01-29
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147133093
Förändringshandboken (e-bok)

Förändringshandboken E-bok

För ledare och medarbetare

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-01-29
246
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Att åstadkomma förändring i en verksamhet - det vill säga att få människor att göra något på ett annat sätt än tidigare - är krångligare än man kan tro. Det är lätt att falla tillbaka i gamla rutiner. Det här är en bok om hur man får människor att både kunna och vilja ändra sitt beteende mer permanent, i syfte att förverkliga en vision. Om hur man gör "det nya" till "det normala".

Ska kontoret bli aktivitetsbaserat, är det dags att byta ut det gamla IT-systemet eller ska kunderna göra mycket mer av jobbet själva, på nätet? Vill företaget öka mångfalden eller att skapa större delaktighet för medarbetarna? Att åstadkomma förändring i en verksamhet ? det vill säga att få människor att göra något på ett annat sätt än tidigare ? är krångligare än man kan tro. Det är lätt att falla tillbaka i gamla rutiner. Och sedan står man där med ett dyrt nytt IT-system som inte används som det var tänkt. Eller så sätter sig medarbetarna på samma plats varje dag ändå, precis som de alltid har gjort.

Det här är en bok om hur man får människor att både kunna och vilja ändra sitt beteende mer permanent, i syfte att förverkliga en vision. Om hur man gör "det nya" till "det normala". Författarens beskriver en modell över förändringsprocessen uppdelad i fyra huvudfaser ? insikt, analys, planering och implementering ? och leder läsaren steg för steg på vägen mot målet.

Kelly Odell är strategikonsult med inriktning mot förändringsledning. Han har mångårig erfarenhet av ledarrollen, bland annat som chef för Telia Mobile och försäljningsdirektör på Volvo Personbilar. I dag är han verksam som konsult och utbildare med inriktning mot ledarskap, förändring och motivation. Kelly har tidigare skrivit den uppmärksammade boken Mänskligt ledarskap (Liber, 2014).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förändringshandboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt guide för förändringsarbete
  Nyfiken ledare, 15 september 2023

  Kelly Odells bok "Förändringshandboken" är en ovärderlig resurs för alla som är involverade i att leda förändring i sina organisationer. Med en imponerande kombination av teoretisk insikt och praktiska verktyg tar författaren oss med på en resa genom komplexiteten i förändringsprocesser.

  Det som verkligen lyfter den här boken är dess starka fokus på att förändringar måste vara bestående för att vara meningsfulla. Odell betonar att förändring handlar om att förändra beteende och inte ... Läs hela recensionen

 2. Praktisk förändringsledning
  Ulf Persson, 13 februari 2019

  Kelly skriver på ett väldigt konkret sätt och skickar med många praktiska modeller och mallar. Hans mallar kan man använda rakt av och får snabbt bättre resultat. Kellys modell med syfte och motivationsfaktorer i form av en tetraeder är en ögonöppnare för mig, som aldrig lyckats använda Edward Decis forskning i praktiken. Författaren skriver på ett sätt som är lätt att ta till sig och full med underhållande exempel. Om du jobbar med förändringsledning så skall du definitivt läsa boken! Boken ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kelly Odell

 • Mänskligt ledarskap

  Kelly Odell

  Kellys huvudtes är att det inte går att bortse från den mänskliga faktorn och därför inte heller att leva upp till idealet av hur en bra ledare ska vara. Någon lär ha sagt: "Om du gör samma sak två gånger är en av dem fel." Därför finns ...

 • Human Way

  Kelly Odell

  In this counter-intuitive book for managers, the author argues that no one is perfect and that success as a leader is not about being perfect and always doing the right thing; it is about accepting your own humanity and adopting a number of down-t...