Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nätverksboken
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
3
Förlag
Liber
SAB
Vlbda
ISBN
9789147133567
Nätverksboken (häftad)

Nätverksboken

Häftad Svenska, 2021-01-29
539
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla människor lever i ett nätverk av relationer. Utan dessa kan vi inte överleva. När någon är i fara eller i kris och andra oroas, mobiliseras dennes nätverk, det sätts i rörelse. Utgången av krisen kan hänga på kvaliteten av samarbetet i nätverket. I den tredje, grundligt omarbetade upplagan av Nätverksboken - om mötets möjlighet, möter läsaren nätverksmötets nutida praktik och teori. Boken beskriver erfarenhet och forskning om socialt nätverksarbete och nätverksterapi. Under de fyrtio år som metoden använts för utredning och behandling inom psykiatri, socialtjänst och därmed besläktade fält har stora framsteg gjorts.

Läsaren får ta del av den rika metodutveckling som ägt rum inom struktur- och processorienterad nätverkspraktik. Tillämpningens hela bredd presenteras, från samtal med klienten/patienten om hens nätverk, över att rita en nätverkskarta, till stora möten med hela nätverket samlat. Olika praktiker som Signs of Safety, SIP, Framtidsdialoger och Öppna samtal beskrivs och förklaras. Medborgardialoger och organisationsformer som bygger på nätverksmötets dialogiska och demokratiska principer presenteras. Olika sätt att tillämpa nätverksperspektiven inom skilda fält beskrivs av yrkesutövare, som även delar med sig av sina professionella och personliga reflektioner.

Boken riktar sig till studenter och yrkesverksamma inom den psykosociala sektorn, som socionomer, psykoterapeuter, präster, läkare och sjuksköterskor samt alla som intresserar sig för sociala nätverk.

Sagt om boken
"Det är en utmärkt handbok som kan användas för introduktion till nätverksarbete men också för redan yrkesverksamma inom fältet och en förtjänstfullt skriven lärobok för studenter inom psykosociala utbildningar." Helhetsbetyg: 4 av 5. Margareta Fridstjerna, lektör, BTJ-häftet nr 9, 2021.

"Boken är väl skriven och belyser sitt ämne ingående. (...) En styrka i framställningen i boken är de utförliga beskrivningarna av hur nätverksmöten med olika fokus går till steg för steg. Läsaren kommer nära de personer som är involverade och får en klar bild av de komplicerade processer som ett nätverksteam kan ha att hantera." Björn Wrangsjö, docent i barn- och ungdomspsykiatri. Publicerat i Tidskriften för Svensk psykiatri #1, mars 2021.

Om författarna
Gunnar Forsberg och Johan Wallmark, bokens redaktörer och huvudförfattare, är familje- och nätverksterapeuter med lång erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete i sociala nätverk. Boken innehåller även bidrag av Mattias Castman, Ann Gardeström, Erik Hjort, Björn Holst, Nicoline Isacson, Claes Johansson, Johan Klefbeck, Gertrud Magnusson, Kerstin Marklund, Susanna Nolin, Linda Palmér, Ingrid Persson och Ulrika Stöök.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nätverksboken
  2. +
  3. Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interkulturell och psykosocial kontext

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interku... av Riyadh Al-Baldawi (inbunden).

Köp båda 2 för 982 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »