Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Ea
ISBN
9789147133574
God lärmiljö för alla - konsten att hantera övergångar i skolan (häftad)

God lärmiljö för alla - konsten att hantera övergångar i skolan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-01-29
312

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
God lärmiljö för alla har fokus på det praktiska arbetet med skolans alla övergångar och de förändringar som följer för elever. De flesta av oss är medvetna om stora övergångar, som mellan olika stadier och årskurser eller i skol- och klassbyten. I skolan sker också mindre övergångar som är så inbyggda i vardagen att vi sällan tänker på dem. En lektion avslutas och rasten tar vid, moment växlar under en lektion, sedan är det dags att äta lunch eller gå till fritids. Under en skoldag sker otaliga övergångar för elever, övergångar som elever förväntas hantera helt själva.

Den här boken ger alla som arbetar i skolan handfast vägledning i hur man systematiskt kan planera och hjälpa elever att enklare och mindre stressande klara alla övergångar som skoltiden innebär.

Läs mer
Den inledande delen av boken ger en djupare teoretisk förståelse av varför förändringar i skolan kan generera svårigheter i skolan. Därefter följer konkreta arbetsmetoder, strategier och praktiska tips som bidrar till att skapa trygghet och kontinuitet i de förändringar som följer på skolans övergångar.

Boken vänder sig till både blivande och verksam personal i skolvärlden. Den kan särskilt rekommenderas för kollegialt lärande i skolan och diskussioner i arbetslaget med hjälp av de frågor som avslutar varje kapitel.

Om författarna
Anna Borg är specialpedagog och arbetar som skolutvecklingskonsult med fokus på kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Sven Bölte är professor i barn- och ungdomspsykiatrisk vetenskap vid Karolinska Institutets institution för kvinnors och barns hälsa, chef för kompetenscentret KIND samt psykolog vid BUP Stockholm.

Linda Hallberg är övergripande specialpedagog i en central barn- och elevhälsa och arbetar även som skolutvecklingskonsult med fokus på kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God lärmiljö för alla - konsten att hantera övergångar i skolan
  2. +
  3. Praktisk inkludering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk inkludering av Emma Leifler (häftad).

Köp båda 2 för 603 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God lärmiljö för alla - konsten att hantera övergångar i skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Användbara mallar

    Boken är skriven på ett tydligt och lättillgängligt sätt. Mallarna är lättöverskådliga och riktigt användbara. Bra att kunna ändra dessa efter behov.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna