Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Förskolans teknikundervisning
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Eabp.01
ISBN
9789147138234
Förskolans teknikundervisning (häftad)

Förskolans teknikundervisning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-09-18
303
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad teknik är och hur det kan undervisas är långt ifrån självklart för alla som arbetar i förskolan. Men förskolans miljö är full av potential, full av teknik som bara väntar på att utforskas. Författaren visar att teknikundervisning inte behöver vara så krångligt, samtidigt som det är viktigt att förskolläraren har kunskap om teknik för att den tänkta undervisningen ska bli just teknikundervisning.Vad teknik är och hur det kan undervisas är långt ifrån självklart för alla som arbetar i förskolan. Men förskolans miljö är full av potential, full av teknik som bara väntar på att utforskas. Författaren visar att teknikundervisning inte behöver vara så krångligt, samtidigt som det är viktigt att förskolläraren har kunskap om teknik för att den tänkta undervisningen ska bli just teknikundervisning.

Läs mer
Förskolans teknikundervisning vänder sig till blivande och verksamma förskollärare, men även till annan personal inom förskolan som är delaktiga i eller ansvarar för barnens utbildning, exempelvis barnskötare och rektorer. Läsaren får exempel på teknikundervisning kopplat till förskolans läroplan och tidigare forskning. Boken utgår till stor del från studier där förskolepersonal i undervisande situationer har intervjuats och observerats.

Om författarna
Pernilla Sundqvist är universitetslektor vid Mälardalens högskola. Hon arbetar med lärarutbildningarna, främst förskollärarprogrammet, där hon undervisar och arbetar med kurs- och programutveckling. Hon forskar om förskolans teknikundervisning och har en bakgrund som förskollärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans teknikundervisning
  2. +
  3. Förskolans naturvetenskap i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans naturvetenskap i praktiken av Bodil Sundberg, Sofie Areljung, Karin Due, Christina Ottander, Britt Tellgren (häftad).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förskolans teknikundervisning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok om teknik
    mickis, 27 september 2021

    Rekommenderar denna , inspirerande och lite orolig. Tydliga instruktioner om hur man ska arbete med teknik i förskolan enligt vår nya läroplan

Visa alla 1 recensioner