Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Formativ svenska och svenska som andraspråk
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2020-05-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Fct
ISBN
9789147138265
Formativ svenska som andraspråk 3 (häftad)

Formativ svenska som andraspråk 3

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-05-20
550
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Formativ svenska och Formativ svenska som andraspråk är en bas i det formativa arbetssättet. De parallella kursböckerna för svenska och svenska som andraspråk ger nya möjligheter att jobba i blandade klasser. Till varje bok finns ett digitalt övningsmaterial där eleverna kan träna på ordkunskap och läsförståelse.

Läs mer
Kurs 1
Formativ svenska 1 och Formativ svenska som andraspråk 1 är kursböcker för svenska 1 och svenska som andraspråk 1 på gymnasiet. Utgångspunkten är ett formativt arbetssätt, och innehållet bygger på de två kursernas mål och innehåll enligt läroplanen. Exempel på innehåll är:
- Muntlig framställning i förberedda samtal och inför grupp
- Textproduktion som inlägg, argumentation och krönika
- Arbete med skönlitteratur och sakprosa
- Språklig variation

Formativ svenska 1 och Formativ svenska som andraspråk 1 har en tydlig struktur som tar avstamp i ett antal frågor: Vad är målet? Hur ska du nå målet? Hur ligger du till? Hur går du vidare? och Hur har det gått? Mönsteruppgifter, mönstertexter, elevexempel och formativa uppgifter ger många möjligheter att träna, få återkoppling och utvecklas vidare. Avslutande summativa uppgifter till varje kapitel finns i den lärarhandledning som kompletterar böckerna.

Formativ svenska 1 och Formativ svenska som andraspråk 1 är med andra ord "syskonböcker". Böckerna är skrivna så att det ska vara lätt att använda dem parallellt i blandade klasser med både elever som läser svenska 1 och svenska som andraspråk 1.

Kurs 2
Formativ svenska 2 och Formativ svenska som andraspråk 2 är kursböcker för svenska 2 och sva 2 på gymnasiet. Utgångspunkten är ett formativt arbetssätt, och innehållet bygger på de två kursernas mål och kunskapskrav. Exempel på innehåll är
- Muntlig framställning i förberedda samtal och inför grupp
- Utredande text
- Läsförståelse
- Litteratur
- Grammatik
- Språkanvändning och nordiska språkförhållanden
- Nordiska språkförhållanden

Formativ svenska 2 och Formativ svenska som andraspråk 2 har samma tydliga struktur som "ettorna": De ställer samma frågor, och ger samma utmärkta möjligheter att träna, få återkoppling och utvecklas vidare. Även här finns en lärarhandledning med avslutande summativa uppgifter till varje kapitel.

Formativ svenska 2 och Formativ svenska som andraspråk 2 går även de att i hög grad använda parallellt i klasser med både svenska och svenska som andraspråk.

Kurs 3
Formativ svenska 3 och Formativ svenska som andraspråk 3 är kursböcker för svenska 3 och SVA 3 på gymnasiet. Utgångspunkten är ett formativt arbetssätt, och innehållet bygger på de två kursernas mål och kunskapskrav. Exempel på innehåll är
- Muntlig framställning
- Argumentation
- Retorik
- Vetenskaplig text
- Litteraturhistoria
Formativ svenska 3 och Formativ svenska som andraspråk 3 följer samma struktur som böckerna i kurs 1 och 2. Till de formativa uppgifterna finns digitala matriser som tydliggör kopplingen till mål, centralt innehåll och kunskapskrav för respektive uppgift. Precis som till de tidigare böckerna finns en lärarhandledning med avslutande summativa uppgifter till varje kapitel.

Formativ svenska 3 och Formativ svenska som andraspråk 3 är liksom böckerna till kurs 1 och 2 "syskonböcker". Böckerna är skrivna så att det ska vara lätt att använda dem parallellt i blandade klasser med både elever som läser svenska 3 och svenska som andraspråk 3.

Om författarna
Carin Eklund och Inna Rösåsen är båda gymnasielärare och förstelärare i svenska. De är verksamma på Tibble gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Formativ svenska som andraspråk 3
  2. +
  3. Formativ svenska 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Formativ svenska 1 av Carin Eklund, Inna Rösåsen (häftad).

Köp båda 2 för 1111 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna